soepje van kabeljauw "in 't groen

Ingrediënten


Bereidingswijze

1. De groenten en kruiden wassen, schoonmaken en grof hakken. De citroen uitpersen, het sap bewaren en de schil in lange reepjes versnijden. Wat gehakte citroenmelisse apart snijden voor de garnering. 2. De sjalotten pellen, fijnhakken en in een weinig boter glazig fruiten. De gehakte groenten, kruiden en citroensap toevoegen.3. De kabeljauwfilet in vier gelijke porties verdelen, vijf minuten pocheren in de visfumet, uithalen en warm houden. 4. De visfumet en de witte wijn over de groenten gieten, twee minuten inkoken, mixen en zeven door een puntzeef . Opnieuw even inkoken en van het vuur een flinke noot boter eronder mengen. 5. De kabeljauwfilet in warme, diepe borden leggen en overgieten met de hete soep. Afwerken met een eetlepel licht opgeklopte room en garneren met een takje dille, een reepje roenschil en reepjes citroenmelisse.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha