Sopa de lahua de cebeda (gerstsoep uit Bolivia)

Ingrediënten

  • 4 platte mergpijpjes
  • 250 gr ossenstaart
  • 1 laurierblad
  • zout
  • 8 peperkorrels
  • 3 gesnipperde uien
  • 500 gr parelgerst
  • 100 gr soepgroente
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 125 gr gekookte ham in stukjes
  • een snufje oregano
  • 1/2 kop gesneden bieslook

Bereidingswijze

Zet de mergpijpjes, het vlees, het laurierblad en de uien op in gezouten water en laat koken tot het vlees gaar is. Was de gerst, zet hem in vers water op, laat 5 minuten koken en voeg hem daarna bij de soep. Doe de soepgroente en de kruiden erbij en verwijder de botten met een schuimspaan. Doe er kort voor het serveren de ham bij en bestrooi met de bieslook.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha