tomatensoep a la maison!

Ingrediënten

  • Restjes gekookte aardappelen of anders instant aardappel-puree/Half literpak gezeefde tomaten/2 gesnipperde uien /teentje knoflook /2 th.lepeltjes kerry /1 th.lepeltje gemberpoeder /beetje suiker / 1 th.lepeltje sambal /1 kippen-bouillontablet /beetje olie/blaadje laulier

Bereidingswijze

Een tip! Voor een extra magere soep kook je de gehakt-balletjes in een apart pannetje,dan komt er geen extra vet in de soep!Wat olijfolie in de wok (niet te veel!)uien en knoflook erbij.Lekker fruiten ,kerry en gember en de sambal erbij en even laten meefruiten.Dan de gezeefde tomaten toevoegen en de soep aanlengen met 750 cc water en het bouillontablet.Dan de soep binden met de instantpuree of voeg restjes gekookte aard toe dan de soep pureren in de blender.De soep weer opzetten en een laulierblaadje erin.De soep op smaak maken met een beetje suiker.Dan kan je ook nog gehakt-balletjes erbij doen en laat de soep nog ongeveer 10 min op een laag pitje sudderen. Je kan er e.v. nog wat basilicum over strooien!

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 849x

Jouw laatst bekeken recepten