Uien-mosterdsoep

Ingrediënten

  • ? 300 gr uien in ringen gesneden
  • ? 2 sjalotten
  • fijn gehakt.
  • ? 1 el fijngehakte peterselie.
  • ? 25 gr boter
  • ? 3 el mosterd
  • ? 1 ? el bloem
  • ? 6 dl koude bouillon
  • ? ? dl room
  • ? vers gemalen peper
  • zout
  • ? 3 oude witte boterhammen
  • ontkorst in blokjes.
  • ? 3 lente uitjes in ringen gesneden
  • ? 25 gr kruiden
  • - of knoflookboter

Bereidingswijze

? Fruit in een ruime soeppan de uien en sjalotten in 25 gr boter glazig, roer de mosterd en de bloem erdoor en laat het 2 minuten pruttelen. ? > Voeg al roerend de bouillon toe en breng de soep rustig aan de kook. ? > Laat de soep 25 minuten zachtjes koken en pureer deze door een zeef.? Bak in de kruidenboter de broodblokjes bruin. Voeg de lente uitjes toe en bak ze even mee. ? > Verwarm de soep, voeg de room toe en breng de soep op smaak met peper en zout. ? > Verdeel de soep over de borden, schep de broodblokjes hier boven op en strooi er wat peterselie over.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 801x

Jouw laatst bekeken recepten