Venkelsoep met Hollandse garnalen

Ingrediënten


Bereidingswijze

1. Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen en snijd de knollen in kleine blokjes. 2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de venkel, aardappel en bosui al omscheppend ca. 2 minuten zachtjes aan. Voeg 6 dl water en de bouillontabletten toe en kook de groenten in ca. 15 minuten zachtjes gaar 3. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes 4. Schep in een kom de garnalen, de geraspte schil en de basilicum door elkaar 5. Klop 1 dl salgroom stijf met wat zout en peper 6. Pureer de groenten in de bouillon met de staafmixer tot een gladde soep. Roer de rest van de room erdoor en warm de soep nog even door. Voeg zout en peper naar smaak toe 7. Schenk de venkelsoep in 4 (warme) diepe borden en schep in het midden een bergje garnalen . Schep er een lepeltje room op en garneer met het venkelgroen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 951x

Jouw laatst bekeken recepten