vissoep uit Laos
Ingrediënten
- 1 eetl.olie
- stukje gemberwortel van 5 cm.
- 3 eetl.citroengras(alleen het wit)
- 2 uien gehakt
- blikje tomatenblokjes
- 3 koppen visbouillon
- 3 koppen water
- 4 djeroek purut-blaadjes in dunne reepjes
- 1 kop ananasstukjes
- 1 eetl.tamarinde-extract
- 1 eetl.geraspte palmsuiker
- 2 eetl.limoensap
- 1 eetl.vissaus
- 500 gr. witvisfilets in kleine blokjes
- 500 gr.middelgrote
- rauwe garnalen
- gepeld
- 2 eetl.verse koriander
- gehakt
- 1 klein gedroogd roodpepertje(meer voor liefhebbers)
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote pan. Voeg gember,citroengras,pepertje en ui toe en roer dit op matig vuur 5 min.tot de uistukjes goudgeel zijn. Doe de tomaten erbij, visbouillon,water djeroek purut-blad,ananas,tamarinde,palmsuiker,limoensap en vissaus erbij. Doe de deksel erop en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel 10 min.sudderen.
Doe vis, garnalen en koriander erbij en laat het geheel 10 min.sudderen of tot de garnalen gaar zijn.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 1416x
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Broccolitaart met Brie
- Empanadillas gevuld met ham en tapenade
- Ovenschotel met gehakt en andijvie.
- Macarons
- Kipfilet gevuld met tapenade en bosui.
- Geweldige ovenschotel met gehakt, aardappels en sc
- Ovenschotel van broccoli en gehakt
- Lamsmarinade
- Gehakt andijvie ovenschotel met Mexicaanse kruide
- 11 Steden Koek