vissoep uit Laos

Ingrediënten

  • 1 eetl.olie
  • stukje gemberwortel van 5 cm.
  • 3 eetl.citroengras(alleen het wit)
  • 2 uien gehakt
  • blikje tomatenblokjes
  • 3 koppen visbouillon
  • 3 koppen water
  • 4 djeroek purut-blaadjes in dunne reepjes
  • 1 kop ananasstukjes
  • 1 eetl.tamarinde-extract
  • 1 eetl.geraspte palmsuiker
  • 2 eetl.limoensap
  • 1 eetl.vissaus
  • 500 gr. witvisfilets in kleine blokjes
  • 500 gr.middelgrote
  • rauwe garnalen
  • gepeld
  • 2 eetl.verse koriander
  • gehakt
  • 1 klein gedroogd roodpepertje(meer voor liefhebbers)

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan. Voeg gember,citroengras,pepertje en ui toe en roer dit op matig vuur 5 min.tot de uistukjes goudgeel zijn. Doe de tomaten erbij, visbouillon,water djeroek purut-blad,ananas,tamarinde,palmsuiker,limoensap en vissaus erbij. Doe de deksel erop en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel 10 min.sudderen. Doe vis, garnalen en koriander erbij en laat het geheel 10 min.sudderen of tot de garnalen gaar zijn.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1382x

Jouw laatst bekeken recepten