Zeetongfilet op een vlotje van toast

Ingrediënten

  • ? 400 gr zeetong-filets
  • in reepjes gesneden.
  • ? 50 gr ansjovisfilets in olie
  • in stukjes gesneden
  • ? 4 tomaten
  • ontveld
  • ontpit en in reepjes gesneden.
  • ? 1 ltr visbouillon
  • ? paar saffraan draadjes of een ? tl saffraanpoeder.
  • ? 1 eierdooier losgeklopt in 1 dl room.(liason)
  • ? 1 dl droge witte wijn.
  • ? 1 el olijfolie extra vierge.
  • ? 1 el gehakte peterselie
  • ? 4 sneetjes witbrood.
  • ? 1 grote knoflookteen
  • gehalveerd.
  • ? Zout en verse peper.

Bereidingswijze

? De gehakte peterselie en stukjes ansjovis even aanstoven in 1 el olijfolie, witte wijn toevoegen en tot de helft inkoken. ? > De stukjes tomaat, de visbouillon en de saffraan toevoegen, het geheel op een zacht vuurtje 10 minuten laten sudderen. ? > De reepjes tongfilet drie minuten in de bouillon pocheren en in aluminiumfolie verpakt, warm houden. ? Korstjes van het brood snijden, aan weerszijden inwrijven met knoflook en goudbruin roosteren.? Elk warm diep bord voorzien van een toastje, de tongfilet hierover verdelen. ? > Bouillon aan de kook brengen, van het vuur halen, de liason er doorheen kloppen en op smaak brengen met peper en zout. ? > Bouillon voorzichtig over de borden verdelen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 597x

Jouw laatst bekeken recepten