zuppa di cozze

Ingrediënten

  • * 2 teentjes konoflook
  • gepeld en gehakt.
  • * 6 el olijfolie.
  • * 1 el grofgehakte peterselie.
  • * 225 gram italiaanse tomaten uit blik
  • uitgelekt en in stukjes gesneden.
  • * 1/4 tl gehakte spaanse peper.
  • * 900 gram verse mosselen
  • schoongemaakt.
  • *4 sneetjes italiaans brood (pane integrale) geroosterd en ingesmeerd met boter of knoflook boter.

Bereidingswijze

mosselen goed schooonmaken.neem een cassserole die groot genoeg is om later alle mosselen te bevatten. sauteer hierin de knoflook in olijfolie tot ze een lichte kleur hebben. voeg peterselie toe,roer om en voeg dan de stukjes tomaat en spaanse peper toe. laat alles ongeveer 25 minuten sudderen zonder deksel tot de tomaat en peper zacht gekookt zijn. voeg de mosselen toe en zet de deksel op de casserole. draai het vuur hoog en kook de mosselen tot de schelpen opengaan,dit duurt ongeveer 3 tot 5 min. schep de mosselen ondertussen een paar keer om. doe 4 sneetjes geroosterd brood in 4 soepkommem en schep hierover de mosselen met het vocht.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 542x

Jouw laatst bekeken recepten