Tapas recepten

Over tapas

tapas recepten

Een tapa (meervoud: Tapas) is de aanduiding voor een Spaans aperitiefhapje. Traditioneel is een tapa een eetlustopwekkend hapje dat in Spaanse cafés bij een alcoholhoudend drankje (bier, wijn, sherry) wordt genuttigd. Soms worden in Spaanse cafés (met name in Andalusië en in het binnenland) bij het bestelde drankje automatisch één of meerdere tapas gratis weggeven.


Overzicht van recepten uit de categorie tapas

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie tapas.

Toon 1-25 van 50 recepten
Aardappelblokjes in pikante tomatensaus
Uit de categorie tapas: met Zout, Olie en Tomaat

Snijd de aardappelen in blokjes, dep ze droog en bak ze in 1 1/2 eetlepel olie goudbruin en gaar. Bestrooi ze met zout en peper. Ontzaad...

Aardappelen in knoflookmayonaise (Patatas aïoli)
Uit de categorie tapas: met Zout, Citroen en Knoflook

Kook de aardappelen in ± 25 minuten in de bouillon gaar. Giet ze af en snijd ze in plakjes van 1-1 1/2 cm. Meng de mayonaise, het citroen...

Aceitunas Alinadas I
Uit de categorie tapas: met Zout, Citroen en Olijven

Snijd de knoflook doormidden en plet de stukken met een mes. Doe alle ingrediënten bij de olijven, schep een paar keer om en zet het meng...

Aceitunas Alinadas II
Uit de categorie tapas: met Sherry, Olijven en Knoflook

Meng alle ingrediënten en zet het mengsel minstens een paar uur in de koelkast....

Aceitunas en escabeche (gemarineerde olijven)
Uit de categorie tapas: met Tijm, Olie en Komijn

Snijd de olijven met een mesje in de lengte tot de pit in. Doe ze in een kom en roer er de chilipeper, knoflook, oregano, tijm, rozemarijn...

Albondigas met rode saus (Spaanse gehaktballetjes)
Uit de categorie tapas: met Zout, Bloem en Sherry

Voor de saus: 1 fijngesneden ui 1 rode paprika in blokjes 2 grote tomaten in blokjes 3-4 eetlepels droge sherry 1 laurierblaadje...

Albondigas Riojanas (Spaanse gehaktballetjes uit Rioja)
Uit de categorie tapas: met Zout, Olie en Cognac

Week het stokbrood ± 15 minuten in de wijn. Maak het lamsgehakt aan met het ei, de eidooier, de knoflook, de peterselie en het geweekte,...

Alino de atun (Tonijnsalade)
Uit de categorie tapas: met Zout, Tomaat en Paprika

Doe de tonijn, de tomaten, de komkommer en de paprika in een schaal en schep alles luchtig door elkaar. Maak af met olijfolie, zout en wij...

Almejas a la marinera (mosselen in witte wijn)
Uit de categorie tapas: met Zout, Olie en Bloem

Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook. Voeg de mosselen toe en bak ze tot ze opengaan. Doe de bloem, de paprika, de wijn, het water...

Artisjokbodems met tapenade
Uit de categorie tapas: met Tijm, Olie en Olijven

Laat de artisjokbodems uitlekken. Maal de olijven, knoflook, ansjovisfilets, kappertjes, tijm en olie in de keukenmachine tot een grof men...

Asperges in verse zalm
Uit de categorie tapas: met Zalm, Zout en Cayennepeper

Voor de Hollandaisesaus: 3 eidooiers 1/4 theelepel zout een snufje cayennepeper 8 eetlepels gesmolten ongezouten boter...

Catalaans knoflookbrood met tomaat
Uit de categorie tapas: met Olie, Brood en Tomaat

Vermeng in een kopje de olie met de knoflook. Rooster het brood licht en strijk er met een kwastje de olie met knoflook over. Wrijf het g...

Champignons met knoflook II
Uit de categorie tapas: met Zout, Sherry en Knoflook

Laat de olijfolie in een diepe koekenpan niet te heet worden. Fruit de plakjes knoflook lichtbruin. Voeg dan de champignons toe smoor ze a...

Chorizo met pimentos en brood
Uit de categorie tapas: met Kaas, Brood en Paprika

Leg de plakjes chorizo in een koekenpan (u hoeft de pan niet in te vetten) en bak ze lichtbruin. Giet het vet eventueel af, blus af met de...

Drumsticks met pijnboompitten
Uit de categorie tapas: met Zout, Uien en Sherry

Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook en de uien hierin. Voeg de drumsticks toe, bak ze snel rondom bruin en blus af me...

Garnalen in knoflooksaus (Gambas al ajillo)
Uit de categorie tapas: met Zout, Olie en Brood

Verwijder de kop van de garnalen, bestrooi de garnalen met grof zout en laat dit ± 10 minuten intrekken. Verhit de olie en bak de knofloo...

Gebakken champignons
Uit de categorie tapas: met Zout, Sherry en Knoflook

Snijd van de champignons slechts een klein stukje van de onderkant weg. Verhit in een koekenpan flink wat olijfolie en bak de champignons...

Gefrituurde vis
Uit de categorie tapas: met Olie

Maak tempurabeslag volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de olie tot ± 180°C. Haal de vissoorten eerst door het tempurabeslag en frituur...

Gehaktballetjes in tomatensaus (Albondigas)
Uit de categorie tapas: met Zout, Olie en Brood

Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, de nootmuskaat, zout en peper. Week het brood in de rode wijn en kneed he...

Gemarineerde artisjokharten
Uit de categorie tapas: met Zout, Tijm en Bieslook

Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren. Meng het sinaasappelsap met het fijngeperste teentje knoflook, de tijm, het biesl...

Gemarineerde sprotjes
Uit de categorie tapas: met Zout, Olie en Citroen

Verhit de olie in een koekenpan, voeg het fijngehakte sjalotje toe en blus af met sherryazijn en versgeperst citroensap. Meng dit in een...

Gemarineerde champignons in balsamico en tijm
Uit de categorie tapas: met Zout, Tijm en Olijven

Snijd de champignons en de olijven in plakjes. Pel de knoflook en hak ze fijn. Haal de tijmblaadjes van de takjes. Kook de champignons 2...

Geroosterde krabbetjes (Costillas)
Uit de categorie tapas: met Zout, Olie en Laurier

Snijd de krabbetjes in stukken van 1 ribbetje. Meng de olie, de oregano, het paprikapoeder, de laurier en de knoflook. Wrijf de krabbetje...

Gevulde knoflookchampignons
Uit de categorie tapas: met Zout, Cognac en Citroen

Verwarm de oven voor op 200°C. Veeg de champignons schoon, breek de steeltjes eraf en hak ze fijn. Besprenkel de champignons met citroens...

Kikkererwten met garnalen
Uit de categorie tapas: met Zout, Tomaat en Rode ui

Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de ui, de tomaat, de rode peper en de knoflook in kleine stukjes. Bak de ui in een scheutje olijfol...

Veel voorkomende ingrediënten bij tapas