Albondigas Riojanas (Spaanse gehaktballetjes uit Rioja)

Ingrediënten

  • 4 stukjes oudbakken stokbrood
  • 1 dl Spaanse rode wijn
  • 750 gr lamsgehakt
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 3 fijngesneden teentjes knoflook
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • zout en (versgemalen) peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui in dunne reepjes
  • 1 glas cognac
  • 2 1/2 dl gevogeltefond
  • 1 dl tomatensaus (fles)

Bereidingswijze

Week het stokbrood ± 15 minuten in de wijn. Maak het lamsgehakt aan met het ei, de eidooier, de knoflook, de peterselie en het geweekte, uitgeknepen stokbrood en breng op smaak met zout en peper. Laat het gehakt in de koelkast ± 30 minuten rusten en rol het daarna tot balletjes van ± cm doorsnede. Verhit de olie en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Doe de uireepjes erbij en bak ze op halfhoog vuur ± 5 minuten mee. Zet de afzuigkap uit. Giet de cognac in de pan, steek hem aan en laat uitbranden. Giet de fond en de tomatensaus bij de gehaktballetjes en breng het geheel aan de kook. Laat de balletjes, met het deksel op de pan, op laag vuur ± 30 minuten stoven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha