Recepten uit Belgie

Belgie

Recepten met Belgie

In de Belgische keuken wordt bij voorkeur gebruikgemaakt van regionale en seizoensgebonden ingrediënten, zodat er in dit kleine land toch aanzienlijke regionale verschillen in de nationale keuken bestaan.


Overzicht van recepten uit Belgie

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit Belgie. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van ingrediënten uit Belgie en recepten die simpelweg uit het land Belgie komen.

Toon 1-25 van 172 recepten
Rode kool op z'n Vlaams (Belgie)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kool en Azijn

Snijd eerst het harde witte hart uit de kool. Versnijd de kool in piepkleine stukjes. Hak de ui in stukjes, schil de appelen, haal de klok...

Vlaamse plattekaastaart uit Vlaams Brabant
Uit de categorie desserts: met Gist, Zout en Melk

-de bloem in een grote kom doen -in het kuiltje in het midden de gist brokkelen en de suiker en met een deel van de lauwwarme melk uitroere...

WITLOF OP Z'N BELGIE (VLAAMS)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Eieren en Citroen

Stoof de stronkjes aan en kruid met zout, peper en wat muskaatnoot. Bevochtig met water en laat verder stoven onder deksel. Hak de eieren....

Mosselen op z'n Vlaams
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Tijm en Olie

Mosselen wassen en schoonmaken groenten snijden en wassen. bladselderij kleinhakkenVerhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de...

Stevige Vlaamse stoemp
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout en Knolselderij

Snijd de winterwortelen in blokjes en kook ze in ruim water met zout in 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de in blokjes gesneden, knolselde...

Vlaamse boontjes
Uit de categorie bijgerechten: met Boontjes, Sjalotjes en Sperziebonen

Smelt boter in een pan. Laat hierin de sjalotjes 3 minuten zachtjes stoven. Voeg er schoongemaakte, in tweeen gebroken sperziebonen en 1,5...

'Griet met hopscheuten op Vlaamse wijze'
Uit de categorie feestdagen: met Vis, Zalm en Zout

: 20 minuten Bereiding: 18 minuten Recept van viske... (www.smulweb.nl/pages/viske...) Aantal personen 4 Keuken Bel...

Aardbeienroom, Vlaamse
Uit de categorie desserts: met Room, Melk en Kwark

Rasp de schil van de citroen. Houd enkele aardbeien apart, snij die in twee├źn en zet weg, bedruppeld met de likeur. Pureer de rest van de a...

Andijvie op z'n Vlaams
Uit de categorie vegetarisch: met Citroen, Citroen en Andijvie

Reinig de andijvie, was hem en laat uitlekken. Leg de groente vervolgens rauw in een met boter ingesmeerde, vuurvaste schotel en voeg er het...

Appelen 'in de frak' (Vlaamse appelbeignets)
Uit de categorie desserts: met Gist, Zout en Melk

Los de gist in een kop lauwe melk op. Verwarm de rest van de melk tot ze lauw is. Zeef de bloem al roerend bij de melk en voeg dan de opgelo...

Appelsienen met platte kaas, Vlaamse
Uit de categorie desserts: met Kwark, Suiker en Sinaasappelen

Snij een ruime kap af van de sinaasappels zodat ze kunnen worden uitgeperst, haal stukjes sinaasappel uit uit de kapjes. Roer de kwark los m...

ASPERGES MET GESMOLTEN BOTER (OP VLAAMSE WIJZE)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Eieren en Asperges

Gaar de asperges. Kook intussen de eieren hard (10 minuten) en smelt de 80 gram boter. Pel de eieren, snij ze middendoor en wip de dooiers...

asperges op vlaamse wijze
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Eieren en Asperges

schil de asperges met een dunschiller,eieren hard koken en pletten,peterselie fijn haken,de aspersen binden in bundels per persoon zo kan je...

Asperges op Vlaamse wijze met gerookte zalm
Uit de categorie voorgerechten: met Zalm, Zout en Eieren

De asperges schillen - begin +/- 4 cm onder de kop naar beneden toe. Kook de 2 eieren (hardgekookt), en scheid de dooiers dan van het eiwit...

Asperges op zijn Vlaams
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Asperges en Peterselie

Asperges schillen ( de asperges heb je tot voor de bereiding bewaard in een licht vochtige handdoek ) , het kopje sparen en van boven naar b...

Belgische stoofschotel met bier (Vlaamse Karbonade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bier en Tijm

Snij de uien in dunne partjes, het vlees in blokjes van ongeveer 4x4 centimeter Bak het vlees op zo hoog mogelijk vuur goudbruin in iets m...

Biersoep, Vlaamse
Uit de categorie soep: met Bier, Rijst en Kaneel

Zet het water op met de suiker en de rijst en kook het tot de rijst gaar is. Schenk het bier erbij en voeg een mespuntje kaneel toe. Roer al...

Bloemkool op zijn vlaams met grijze garnalen
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Eieren en Bloemkool

Zet de bloemkool op het vuur in koud wter. Laat koken tot ze gaar is. Plet de eieren met een vork. Voeg kookvocht toe en breng op smaak m...

Brede hamlinten en asperges op zijn Vlaams
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zout en Eieren

De geschilde asperges op de groenteschaaf in linten van ongeveer 1,5 milimeter dikte snijden en beetgaar koken in gezouten water. De snee...

Courgettensoep, Vlaamse
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Uien

Kook de groenten 1/2 uur. Mixen en kruiden met peper en zout. Afwerken met in room opgeklopte eieren....

Doperwten Vlaams
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Doperwten en Peterselie

Dop de erwten en was ze. Schrap de worteltjes en snijd ze zonodig klein. Leg de worteltjes in de pan, voeg de helft van de boter erbij, een...

Echt Vlaams suikerbrood
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Melk

Je kan de bbm dus de boel laten kneden (zonder suiker), rijzen en weer kneden. Dan deeg eruit en in de helft ervan (of in 2/3 zo ongeveer...

Echte Vlaamse frieten
Uit de categorie bijgerechten: met Aardappelen

-Schil de aardappelen en dompel ze in water. -Snij de aardappeln in frietjes, dompel ze nogmaals in water.-Eerste keer bakken in het vet (...

Filet Americain 2 uit Belgie
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Tabasco

Snij of hak de biefstuk klein of laat dit doen. Snipper de sjalotjes Roer sjalotjes, dooiers, olie, kappertjes en tabasco door de biefstuk...

Forel uit de Vlaamse Ardennen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bier en Room

De forellen inwrijven met zout en zeer goed naspoelen De ui en de bleekselderstengels in kleine blokjes snijden. De wortel in vloemvorm snij...

Veel voorkomende ingrediënten