Recepten uit China

China

Recepten met China

Voedsel is in de Chinese keuken niet enkel een zaak van eten, evengoed moet het voedsel mooi gepresenteerd worden en een goede combinatie vormen van de basissmaken. De gerechten mogen niet overweldigend zijn in geur of smaak. De basisingrediënten zijn granen, rijst in het oosten, gierst en tarwe in het Noorden. Deze worden gegeten als pasta's, puur, pap of in deegvorm.


Overzicht van recepten uit China

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit China. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van ingrediënten uit China en recepten die simpelweg uit het land China komen.

Toon 1-25 van 577 recepten
Babi China (varkensvlees op z'n Chinees)
Uit de categorie vlees: met Foelie, Citroen en Knoflook

Kook het vlees onder water half gaar (bewaar de bouillon). Braad het daarna met de kruiden bruin in wat slaolie. Giet er dan wat bouillon en...

Chinese aardappelschotel met broccoli en paddesto
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Olie en Ketjap | 9 reacties

1. Schil de aardappels en verdeel ze in plakjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Gaar aardappels en broccoli eventueel voor in de magnetron...

Chinese kool met kerrie
Uit de categorie bijgerechten: met Kool, Olie en Kerrie

1. Fruit in olie het teentje knoflook en het uitje. 2. Voeg er de Chinese kool aan toe, overdwars in stukjes van 2 cm gesneden en bestrooi...

Kalkoenfilet met Chinese kool
Uit de categorie vlees: met Zout, Kaas en Kool

Haal acht bladeren van de Chinese kool. Was ze en blancheer ze een paar seconden in kokend water. Spoel ze onmiddellijk af onder...

*CHINESE GEBAKKEN RIJST*
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Olie en Rijst

alles klaar zetten. Bereid de rijst en laat hem afkoelen.(Dan blijven de korrels mooi los bij het roerbakken.)Klop de eieren los. Verhit 1...

Amandelkoekjes uit China
Uit de categorie desserts: met Bloem, Suiker en Amandelen

Doe de zachte boter, de witte en de bruine suiker in een beslagkom en klop het licht en luchtig. Verdeel het losgeklopte ei in 2 porties e...

Ang sio hie (Chinees-Indische vis)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Gember

Maak een zoetzure saus van knoflook, gemberwortel, zout, peper, suiker, tomatenpuree en rode Spaanse peper. Blussen met kipbouillon en bind...

Asperges op zijn Chinees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Sherry

Schil het onderste van de asperges en snijd de harde stukjes weg. Snijd de stengels in stukjes van 4 a 5 centimeter. Kook de asperges 2...

Asperges zoals men die in China maakt.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Suiker

Schil het onderste van de asperges en snijd de harde stukjes weg.Snijd de stengels in stukjes van 4 a 5 centimeter.Kook de asperges 2 a 3...

Aspergesoep, Chinees
Uit de categorie soep: met Zout, Soja en Maïs

Snij de kippoulet in kleine stukjes. Doe in een kommetje en bestrooi met maizena. Laat de mais uitlekken. Vang het vocht op. Meng 2 lepels m...

BABI CHINA
Uit de categorie bijgerechten: met Foelie, Citroen en Citroen

Kook het vlees onder water half gaar.Daarna met de kruiden bruin braden in wat slaolie.Giet er dan de hete bouillon en het citroensap over.L...

Babi panggangsaus 6 van de 'chinees'
Uit de categorie sauzen: met Olie, Gember en Gember

Ingredienten (behalve gember /knof, maïzena, sherry en chilisaus)in een kom roeren. Olie in de wok verhitten, gember/knoflook even roerbakk...

Beursjes met zoetzure saus, Chinese
Uit de categorie borrelhapjes: met Prei, Zout en Azijn

Pel en snipper de sjalot, was de prei, bleekselderij en paprika en snijd ze in fijne blokjes. Was de sojascheuten en laat ze goed uitlekken....

Bieflapjes met Chinese kool
Uit de categorie vlees: met Zout, Kool en Olie

Week in een kom met koud water de paddestoelen ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn geworden. Verwijder dan de steeltjes en snijd...

Bieflapjes, Chinees
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Ketjap

Snijd de oesterzwammen in reepjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Pel en pers de knoflook. Snijd het vlees in zeer...

Bieflapjes, Surinaams-Chinese
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Ketjap

Snij het vlees in stukjes van 5 x 5 cm. Doe knoflook, zout, peper, nootmuskaat en ketjap bij het vlees. Klop het ei los en doe bij het vlees...

Biefreepjes, Chinees
Uit de categorie vlees: met Prei, Zout en Olie

Kruid de biefreepjes met zout, peper en gemberwortel. Snij de wortel en prei in julienne en de champignons in plakken. Roerbak de biefreep...

Biefstuk op z'n Chinees met rijst
Uit de categorie vlees: met Olie, Rijst en Gember

Was de rijst verschillende keren tot het water min of meer helder wordt. Doe hem in een kookpan met dikke bodem met iets meer dan 2 keer he...

Biefstuk, Chinese
Uit de categorie vlees: met Sla, Olie en Azijn

Snijd het vlees in 6 plakken.Sla de plakken plat.Meng 1 eetlepel maizena met 2 eetlepels sojasaus,1 eetlepel water en 1 eetlepel sherry.Meng...

Boeren-, Chinese-, savooie- of witte kool
Uit de categorie magnetron: met Kool

Verwijder de dikke nerven uit de kool en snijd of schaaf de rest van de kool fijn. Doe de gewassen kool in een schaal met deksel en kook h...

Bouillon met Chinese paddestoelen en doperwten
Uit de categorie magnetron: met Ham, Zout en Sojasaus | 20 reacties

Snijd de uitgelekte paddestoelen in dunne reepjes en doe de onderste harde stukjes van de stelen weg. Doe alle ingrediënten in een hoge,...

Bouillon, Chinese heldere
Uit de categorie soep: met Zout, Gember en Sojasaus

Verwijder vlees van de borst van 3 kippen en van de poten van 2 kippen, leg dit gescheiden apart. Breek de botten van de kip mét pootvlees...

Bouillon, Surinaams-Chinese basis-
Uit de categorie soep: met Zout, Gember en Sjalotjes

Doe het vlees in een soeppan en zet onder water. Doe gember, sjalotten en zout erbij. Breng aan de kook, schuim af en doe de deksel erop. La...

Bouillonfondue met Chinese fricandeau en sesamdip
Uit de categorie bbq: met Vis, Gember en Ketjap

Voorbereiden: Roer in een kom de slasaus, ketjap manis, gembersiroop, sesamolie en sesamzaad tot een romige sesamdip. - Snijd de fricandea...

Bow Luo Gai (Chinese Kip met Ananas)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Azijn

Haal het vel van de kip en snijd hem in blokjes van 3 cm. Besprenkel de kip met de ingrediënten van de marinade en meng goed. Laat 1/2 uur...

Veel voorkomende ingrediënten