Recepten uit Italie

Italie

Recepten met Italie

De Italiaanse keuken is zeer gevarieerd en seizoensgebonden. Er wordt veel belang gehecht aan het gebruik van verse ingrediënten. Elk gebied heeft zijn eigen specialiteiten.


Overzicht van recepten uit Italie

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit Italie. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van ingrediënten uit Italie en recepten die simpelweg uit het land Italie komen.

Toon 1-25 van 648 recepten
Italiaanse Tiramisu met gehakte pistachenootjes
Uit de categorie desserts: met Koffie, Suiker en Eieren

De eidooiers, eieren en de suiker au bain marie (in een warm waterbad) opkloppen tot ongeveer 37?C. Vervolgens kloppen totdat het weer is af...

Italiaanse ciabatta met gorgonzola en rode ui
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Rucola en Rode ui

Verwarm een grillpan voor tot gloeiend heet. Rooster de partjes ui in de grillpan in ca. 3-5 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig....

Italiaanse pannenkoek
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Melk en Pesto

1. Maak een beslag zoals dat beschreven staat op de verpakking 2. Meng er 2 theelepels pesto doorheen 3. Snijd een tomaat in dunne plakjes...

Italiaanse varkensoester met basilicumboter
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

. Voorbereiden: Neem de varkensoester uit de koelkast en masseer deze in met 2 eetlepels olie, Italiaanse kruiden en peper. Laat het vlees c...

Tomatensoep met Italiaanse balletjes
Uit de categorie soep: met Pesto, Bieslook en Bleekselderij

1. Bereid de Maggi Basis voor Tomatensoep zoals op het flesje staat aangegeven 2. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes en rasp de worte...

"Turks-italiaanse Pizza":
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Uien en Brood

Op het brood de tomatenpuree smeren, de Italiaanse kruiden aanbrengen, de gesneden uien, de groene en rode parika, de champignons olijven e...

Amandelcake met Italiaanse creme en rode vruchten
Uit de categorie desserts: met Room, Bloem en Kaneel

Roer de boter met de basterdsuiker in een beslagkom glad (de massa goed wit kloppen). Voeg al roerend de eieren een voor een toe. Als de eie...

Antipasti: salsa verde (Italiaanse) dipsaus
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Melk en Ansjovis

Broodkruim 10 min. in melk weken. Hak de kruiden fijn en ook de dooier.Prak de ansjovis en de kappertjes. Doe de dooier, broodkruim en kruid...

asperges met noord-Italiaanse bacon
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Asperges

Voorbereiding: Snij de asperges op gelijke lengte en zorg dat ze in de te gebruiken koekenpan passen. Maak vier bundeltjes van elke drie a...

Aubergines met Italiaanse kaas
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Olijfolie

Schil/strip de rijpe aubergines en snijd ze in mooie plakken. Bestrooi ze aan weerszijden met zout en laat dit 20 tot 30 minuten intrekken....

BACI DI DAMA (Italiaanse koekjes)
Uit de categorie desserts: met Bloem, Suiker en Walnoot

Bereidingswijze Leg de boter uit de koelkast, zodat deze zacht kan worden. Hak de amandelen fijn en meng ze met de bloem en de suiker en...

Bagna cauda (Italie)
Uit de categorie sauzen: met Olie, Knoflook en Olijfolie

Spoel de ansjovisfilets af onder de kraan en hak ze zeer fijn. Schil de knoflok en hak deze eveneens fijn. Laat de boter smelten in een koe...

BBQ - Italiaanse Duivelse Kipspiesen
Uit de categorie bbq: met Zout, Citroen en Citroen

Maak een marinade van de olijfolie, knoflook, chilipepertjes, citroenrasp en citroensap Breng het op smaak met peper en zout Meng de kipbl...

Bistecca Alpina (Biefstuk op Italiaanse wijze)
Uit de categorie vlees: met Ham, Sla en Zout

Verwarm de koekenpan droog op het fornuis op de hoogste stand. Sla de biefstuk plat. Verhit de olie in de koekenpan en bak het vlees vlug aa...

Bloemkool met Italiaanse tomatensaus
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Suiker

Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Snij de tomaten in stukken. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook met de sui...

Broodje Italiaanse salade
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Augurk en Augurk

Schep de paprikastukjes met de augurk, de tomaatjes, de mozzarella en het basilicum door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verwar...

Caponata van Italie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Snijd de ui en paprika's grof. Maak de bleekselderij schoon en snijd hem in dunne plakjes. Plet de knoflook. Snijd de olijven in dunne p...

Ciabatta met Italiaanse Eiersalade
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Eieren en Tomaat

Pel de hardgekookte eieren Hak met een mes de eieren in grove stukken Snijd de zongedroogde tomaat en ansjovis fijn Hak de kappertjes en...

Ciabatta met salami, Italiaanse
Uit de categorie brood: met Olie, Rucola en Tomaat

Roer de roomkaas los met de fijngehakte tomaten en olijven. Besmeer de ciabatta's met het kaasmengsel. Beleg met plakjes salami en plukj...

Crostini met Italiaanse kwark
Uit de categorie voorgerechten: met Olie, Pesto en Kwark

verwarm de oven voor op 200 gradenMeng de roomkwark met de basilicum en de pesto. Bestrijk sneetjes stokbrood met een doorgesneden teentje k...

Crostini met roomkaas uit Italie
Uit de categorie voorgerechten: met Olie, Brood en Tomaat

Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookboter en rooster ze onder de grill goudbruin. Bak intussen de spekblokj...

De ECHTE ITALIAANSE Bolgonesesaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Tomaat en Knoflook

Verhit de olijfolie in een ondiepe pan en bak daarin ui en sjalotjes glazig. Voeg de geplette knoflook en laurierblad toe en bak verder. V...

De Italiaanse Bagel
Uit de categorie borrelhapjes: met Kaas, Sesam en Pepers

Bagel insmeren met olijfolie. Alle ingredienten om en om beleggen....

Deeg voor Italiaanse pasta
Uit de categorie pasta: met Zout, Olie en Bloem

De bloem met het zout in een grote kom zeven. Een kuiltje in het midden maken. De olie en de eieren erbij doen. Het geheel vanuit het midde...

Dino's Italiaanse witte bonen-salade
Uit de categorie salades: met Zout, Honing en Rode ui

Laat de witte bonen uitlekken en marineer ze in een sausje van olijfolie, witte wijnazijn, honing, zout en peper. Hoe langer je het laat mar...

Veel voorkomende ingrediënten