Recepten uit Suriname

Suriname

Recepten met Suriname

Basisvoedsel zijn onder meer rijst, aardvruchten zoals tayer en cassave (Creools) en roti (Hindoestaans). Vaak staat er kip op het menu, in tal van variaties van het Chinese snesi foroe en het Hindoestaanse massala kip tot pom, een bijzonder populair feestgerecht van Creoolse afkomst. Ook zoutvlees en bakkeljauw worden veelvuldig gebruikt. Kousenband, okra en boulanger zijn voorbeelden van groenten in de Surinaamse keuken. Om gerechten een pittige smaak te geven worden pepers als Madame Jeanette gebruikt.


Overzicht van recepten uit Suriname

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit Suriname. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van ingrediënten uit Suriname en recepten die simpelweg uit het land Suriname komen.

Toon 1-25 van 103 recepten
Surinaamse schotel met kouseband
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de bonen in stukjes van 3-4 cm. snijd de tomaat in partjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de a...

Bacoven chips (Surinaamse gebakken banaan)
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Azijn | 1 reactie

Bak gember, 3 teentjes knoflook en een sjalot in olie, doe er 70 g tomatenpuree, 1 dl hot ketchup, 2 lepels azijn en 1 dl water door en kook...

Bami met Surinaamse roerbaksaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie en Champignons

Snijd de champignons in plakjes en het vlees in reepjes. Zet water op voor de bamiKook de bami volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit in de...

Bananenchips, Surinaamse, Javaanse, Creoolse
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout

Schil groene bakbananen en schaaf in dunne plakjes, frituur ze, laat uitlekken en bestrooi met zout....

Botoe (Surinaamse kippenbouten)
Uit de categorie hoofdgerechten

De gekozen marinade aan de kippenbouten toevoegen tot die ondergedompeld zijn en een nacht laten marineren. Leg op elke kippenbout een klont...

Chinese Tayersoep & Surinaamse krachtbouillon
Uit de categorie soep: met Vis, Zout en Tomaat

? Laat 1 kg kippenvleugels of kippenbouten koken in 2,5 liter water, samen met een stuk gedroogde vis. ? Je kan hier het best gedroogde k...

Creoolse sjoerkoro (Surinaamse zuurkool)
Uit de categorie bijgerechten: met Laurier, Zuurkool en Margarine

Kook het zoutevlees 15-20 minuten uit en snij in stukjes. Was de zuurkool enkele malen tot het minder zuur is. Braad het vlees in de bot...

Djiendjastroop 1 (Surinaamse gemberlimonade)
Uit de categorie dranken: met Gember, Suiker en Citroenzuur | 2 reacties

Rasp de gember. Doe de suiker in het water en kook 10 minuten tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en doe de gember en de rest erb...

Djiendjastroop 2 (Surinaamse gemberlimonade)
Uit de categorie dranken: met Gember, Piment en Suiker

Borstel de gember goed af. Maal hem. Los de suiker op in het water, kook 10 minuten. Het moet helder zijn! Doe de gember erbij en kook nog...

echte surinaamse Roti
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Eieren

Kip met peper en zout en massala inwrijven. Kipkluifjes evt. nog een keer door snijden. Braden in een braadpan in croma. Als de kip gaar is...

Een Surinaamse Pindasoep die in een fractie op taf
Uit de categorie soep: met Room, Azijn en Sambal

Roer de sambal door de pindakaas. Voeg heel geleidelijk de lauwe bouillon toe en zet dit op matig vuur. Blijf roeren tot alle pindakaas gehe...

Fiadoe (Surinaamse lekkernij)
Uit de categorie desserts: met Gist, Melk en Bloem

De krenten en rozijnen wassen, drogen en 3 dagen van tevoren in de rum inleggen. Bij de gist 1 eetlepel suiker en de lauwwarme melk ( de mel...

Fouroe soepoe (Creools-Surinaamse kippensoep)
Uit de categorie soep: met Piment, Tomaat en Selderij

Trek bouillon van de kip. Als de kip gaar is, doe dan de ui, tomaat, bouillonblokjes en piment erbij. Laat de vermicelli meekoken volgens d...

Gamba's in oestersaus, gebakken (Suriname)
Uit de categorie vis: met Olie, Gamba en Gember

Pel de gamba's, snij ze op de rug open en verwijder de zwarte darm. Leg in een marinade van gember, peper, in vieren gesneden ui en knof...

Gebakken gamba's in oestersaus (Suriname)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Gamba en Gember

Pel de gamba's, snij ze op de rug open en verwijder de zwarte darm. Leg in een marinade van gember, peper, in vieren gesneden ui en knof...

Ghoegrie (gebakken Surinaamse kikkererwten)
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Selderij

De kikkererwten goed laten uitlekken, olie verhitten en hierin de ui lichtbruin fruiten; vervolgens de tomatenpuree en de kikkererwten toevo...

Henna`s Surinaamse chili
Uit de categorie hoofdgerechten: met Tomaat, Tomaat en Paprika

Bak het gehakt rul uit, zonder vet. Voeg tomaat, ui, knoflook en paprika toe. Roer de sojasaus, laurier blaadje, peperkorrels en bruine bast...

Kabeljauw met kerriesaus, Surinaamse gebakken
Uit de categorie vis: met Vis, Olie en Kerrie

Roer de kerrie met water tot een papje. Verhit de olie en fruit de ui en knoflook. Doe het bouillonblokje erbij en het kerriepapje, de tom...

KEKSI (Surinaamse cake)
Uit de categorie desserts: met Bier, Bloem en Kaneel

De krenten en rozijnen wassen, drogen en enkele dagen van tevoren in het bruine bier laten trekken. De eieren in de mixer heel dik mengen...

Kheer/khier (Indiase of Surinaamse rijstpudding)
Uit de categorie desserts: met Melk, Rijst en Suiker

Week 60 g rijst in 1 dl water en kook in dit water tot het geabsorbeerd is. Giet er 1 l melk bij, breng aan de kook en laat 1½ uur zachtje...

kip in surinaamse marinade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Sambal

De hele kip van het vel ontdoen en in stukken kappen, of de filet kuisen en in stukjes snijden. De kipstukken in de marinade even wegzetten....

Kip op Surinaamse wijze
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Kip in stukken snijden en braden in boter of olie tot helemaal gaar; Kip uit de pan nemen; Indien afgekoeld: vel verwijderen, botjes verwijd...

Kip, Surinaamse
Uit de categorie vlees: met Uien, Azijn en Rijst

Bak de kipfilets, snijd ze in stukjes en houd ze apart. Fruit de uien in dezelfde boter, voeg de overige ingredi?nten toe en laat ? 30 minut...

Kip, Surinaamse geroosterde
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Gember

Hak de kip in 2 stukken en was onder koud stromend water. Maak een marinade van de suiker, zout, ketjap, water, knoflook, gember, peper en...

Kip, Surinaamse hete
Uit de categorie vlees: met Uien, Azijn en Rijst

Kipfilet in blokjes snijden en bruin bakken. De uien en de knoflook in stukjes snijden. Uien bruin bakken en de knoflook even laten bruisen....

Veel voorkomende ingrediënten