Recepten uit Thailand

Thailand

Recepten met Thailand

Wat de verschillende regionale keukens van Thailand met elkaar verbindt is dat zij de vijf fundamentele smaaksensaties met elkaar proberen te verenigen in een maaltijd, en soms ook binnen één gerecht: heet (pittig), zuur, zoet, zout en (optioneel) bitter. Ook het enthousiaste gebruik van grote hoeveelheden verse kruiden in gerechten is wat de regionale Thaise keuken verbindt en apart zet van vele andere keukens.


Overzicht van recepten uit Thailand

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit Thailand. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van ingrediënten uit Thailand en recepten die simpelweg uit het land Thailand komen.

Toon 1-25 van 553 recepten
Talai Thai (Thaise visbarbecue)
Uit de categorie bbq: met Vis, Zout en Olie

Maak de vis schoon, eventueel ontschubben. Spoel even af onder koud water en dep droog. Bedruppel met limoensap en wrijf van binnen en buite...

Thais sausje 5 - Thaise koriandersaus
Uit de categorie sauzen: met Azijn, Rijst en Suiker

(Rijst)azijn met de suiker aan de kook brengen tot suiker is opgelost. Mengsel nog ca. 2 minuten laten doorkoken tot saus iets dik begint te...

KALKOEN MET THAISE RIJST EN CASHEWNOTEN
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Rijst en Koriander

Verhit 1 el van de olie in de wok. Bak de kalkoenreepjes in ca 2 min. al omscheppend iets bruin. Schep ze uit de pan op een bord. Verhit de...

Thaise kipfilets
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Prei en Zout

Snijd de kipfilets in kleine reepjes en bestrooi deze met peper en zout. Maak de uien schoon en snipper deze. Maak de prei schoon...

THAISE KOKOSSOEP
Uit de categorie soep: met Zout, Laos en Sereh

Breng de kokosmelk en de bouillon op zacht vuur al roerend aan de kook. (let op: kokosmelk kan snel verbranden). Voeg dan de laos, de sereh,...

Thaise pikante varkenshaas met boontjes en prei
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Room

1. Snijd het vlees in blokjes van circa 1,5 cm. Pel de teentjes knoflook en hak ze met de rode peper fijn. 2. Verhit 1 eetlepel olie i...

'Thaise Quorn salade'
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Olie

Schep in een kom de Thaise rode currypasta, 1 eetlepel water en 175 g Quorn stukjes door elkaar en laat dit 10 minuten marineren. Klop in e...

Aardappelwontons met kabeljauw en Thaise saus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Limoen, Sojasaus en Komkommer

Schil de aardappelen. Snijd ze in dunne plakjes (in de lengte) met een dunschiller. Maak de aardappelwontons door de stukjes kabeljauw in te...

Aubergine, Thaise
Uit de categorie magnetron: met Olie, Sambal en Paksoi

Vermeng de aubergineblokjes met de olie en de peper en verwarm het 10 minuten op 800 Watt. Voeg dan de paksoirepen, het citroensap, de sojas...

Aw jaht (Thaise zoetzuur van komkommer)
Uit de categorie salades: met Azijn, Gember en Suiker

Snij de komkommer 1 maal overlangs door en snij dan in flinterdunne schijfjes. Leg in een koelkastdoos met deksel. Snipper sjalot en knofloo...

Aziatisch varkensvlees met Thaise noedels
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Pinda

Verwarm de oven voor op 220C/Gas 7. Doe de basamico azijn in een pannetje en verwarm dit totdat de azijn stroperig wordt. Voeg de rasp van...

Bananen, Thaise
Uit de categorie desserts: met Kokos, Gember en Bananen

Verwarm de oven voor op 225°C. Trek van de sinaasappel met een citroentrekker sliertjes schil (of schil hem dun en snijd de schil in reepje...

BBQ - Thaise Kip
Uit de categorie bbq: met Uien, Gember en Limoen

Leg de kip in een grote ondiepe, niet metalen schaal (de kip niet stapelen) Doe het citroengras, knoflook, de lente-uien, gemberwortel, kor...

Biefreepjes, Thais
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Ketjap

Kruid het vlees met zout en chilipoeder. Bak in olie het vlees, peperringetjes en knoflook. Doe daarbij de vissaus, ketjap, suiker, djeruk...

Biefstuksalade met limoensaus, Thais
Uit de categorie salades: met Zout, Munt en Olie

Leg de biefstuk ± 1 uur in de vriezer tot hij half bevroren is en snijd hem daarna in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne ringen. Giet de b...

Biefstuksalade, Thais 1
Uit de categorie salades: met Zout, Munt en Olie

Vermeng de gember, knoflook, olie, gemalen koriander en komijn en marineer hierin de reepjes vlees ± 10 minuten. Kook de sperziebonen in ru...

Biefstuksalade, Thais 2
Uit de categorie salades: met Zout, Munt en Olie

Snijd de koolrabi, wortel en het vlees in smalle reepjes en de ui in dunne ringen. Roerbak in een wok in 1 eetlepel olie de koolrabi, wortel...

Biefstukspiesjes, Thais
Uit de categorie vlees: met Olie, Honing en Sherry

Klop een marinade van 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, 1/2 eetlepel honing en 1 eetlepel droge sherry. Snijd 400 gr biefstuk in...

Bloemkool op zijn Thais
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Pepers

-verdeel de bloemkool in roosjes -snij de bosuitjes schuin in 2,5 cm stukjes -verhit een wok op hoog vuur tot hij heet is-giet de arachide...

Bouillon uit Thailand, heldere
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Pepers

Snij de shiitakes in plakjes. verhit 1 lepel olie en roerbak ui, peper en djeruk purut 1 minuut. Voeg bouillon toe, limoensap en nam pla en...

Bouillon, Thaise basis- volgens Kwee Siok Lan
Uit de categorie soep: met Prei, Laos en Limoen

Breng het water met botten en vlees in een grote pan (3-4 liter) aan de kook. Pel en plet de knoflook, snij de prei in stukken van 2 cm en d...

Bouillon, Thaise heldere
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Limoen

Snijd 100 gr shii-takepaddestoelen in plakjes. Als u gedroogde Chinese paddestoelen (bijvoorbeeld wolkenoren) gebruikt, neem er dan 8 en wee...

Broodje thaise pikante kip
Uit de categorie borrelhapjes: met Olie, Gember en Knoflook

Snijd de kipfilet in reepjes. Bak de broodjes, snijd ondertussen de ui, gember en de knoflook in de keukenmachine.Verhit olie in de wok en...

Chinese kool op Thaise wijze
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Olie

Was de Chinese kool en snijd de kool in smalle repen. Snijd de tahoe in driehoekjes van een ? cm dikte. Meng de sojasaus met de sesamolie en...

Curry met vis, Thaise
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Kokos

Voor de curry met vis dient u over dunne kokosmelk te beschikken. De basis er voor, geperste kokos, is verkrijgbaar onder de namen santen en...

Veel voorkomende ingrediënten