aardappel en appel uit de oven

Ingrediënten

  • 750 grams aardappels of gekookte schijfjes2 uien in ringenbeetje olijfolie100gram gerookte tahoe in kleine blokjes1/4 liter appelsap (maar sinasappelsap is ook lekker)1 groentenbouillontablet1/2 theelepel tijm4 appels100 gram geraspte kaaspeper

Bereidingswijze

Maak eventueel zelf de aardappelschijfjes en laat ze afkoelen.Verwarm de oven op 200 graden. Bak de uien, doe de tahoe erbij. Laat het mengsel uit lekken. Doe het sap met het tablet, de peper en de tijm in een pannetje. Even doorkoken en laten afkoelen. Was de appels, boor het klokhuis eruit. Snij de appels in niet te dikke plakken.Vet de ovenschaal in. Leg 1/2 van de schijfjes aardappel onderin. Daarop 1/2 van de appelplakken, 1/2 van het uien/tahoemengsel, daarop weer aardappelschijfjes, appel en ui.Giet het sapmengsel erover. Strooi de kaas erop.Dek het af met alufolie. Dan 30 min. in de oven. Nu het folie eraf en nog even de kaas laten kleuren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 833x

Jouw laatst bekeken recepten