Aardappel-Courgette Schotel

Ingrediënten

  • *

Bereidingswijze

Van te voren aardappels afboenen en bijna gaar koken. Schil ongeveer een kilo en snijdt ze in plakjes. Twee grote courgettes wassen en in dunne plakjes snijden. Grote ovenschaal invetten. Leg om en om een rijtje aardappel en courgette dakpansgewijs in de schaal, meerdere lagen op elkaar, tot de schaal vol is. Elke laag bestrooien met zout, peper en geraspte kaas. Roer 250ml creme fraiche met 3dl melk los en voeg 2 uitgeperste tenen knoflook toe. Verwarm de oven voor op 225?. Schenk het creme fraiche mengsel over de schotel. strooi de rest van de kaas erover. Midden in de oven ongeveer 20 minuten goudbruin laten worden. Een lekker zomers bijgerecht, of met wat sla er bij een volwaardige (vegetarische) hoofdschotel.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha