Aardappelcurry met eieren.

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd de geschilde aardappelen, afhankelijk van de grote in 4 of 8 stukken. Snijd de geraspte wortelen schuin in plakjes van circa 1 cm dik. Snijd de prei in smalle ringetjes, was ze en laat ze uitlekken. Snipper de knoflook. Knip de gewassen bieslook in smalle ringetjes. Rooster de kokos regelmatig omscheppend in een droge koekenpan tot ze begint te kleuren. Laat op een bord afkoelen. Kook de eieren in 8 minuten bijna hard en laat ze onder de koude kraan schrikken. Breng ? liter water met het bouillontablet aan de kook en laat de aardappelblokjes en wortelplakjes in circa 10 minuten beetgaar koken. Laat de laatste 2 minuten de prei en doperwtjes mee koken. Giet af en vang het kookvocht op. Smelt de boter in een steelpan en laat de knoflook kort fruiten. Roer er de kerrie en de bloem door. Roer er eerst scheut voor scheut de melk door en dan zoveel van het opgevangen kookvocht tot het een dikke gebonden saus is. Breng de saus desgewenst verder op smaak met zout en peper en laat regelmatig roerend 5 minuten zachtjes koken. Schep het mengsel door de saus en laat doorwarmen. Schep in een voorverwarmde schaal en garneer met halve gepelde eieren en bestrooi met de kokos en bieslook.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha