Aardappelen met kaas-peper-walnootsaus

Ingrediënten

  • 750 gr schoongeborstelde aardappelen
  • 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1 schoongemaakte
  • van de zaadjes ontdane en in stukken gesneden rode
  • peper
  • 100 gr in blokjes gesneden witte meikaas
  • 100 gr gemalen walnoot.html" itemprop="name">walnoten
  • 2 dl melk
  • 3 gepelde en overlangs gehalveerde hardgekookte eieren
  • enkele zwarte olijven

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in de schil in een pan water in ± 20 minuten gaar. Giet ze af, pel ze en snijd ze in flinke blokken. Leg de blokken aardappel op een schaal en houd ze warm. Verhit 2 eetlepels van de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook 3 minuten. Pureer het gefruite uimengsel met de stukken rode peper, de blokjes kaas, de gemalen walnoten, de melk en de rest van de olie in een foodprocessor of andere keukenmachine. Schenk de saus over de warm gehouden blokken aardappel en garneer het gerecht met de gehalveerde eieren en wat zwarte olijven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha