Aardappelsoep met mais en doperwten

Ingrediënten

  • 2 el wokolie (Conimex)
  • 1 ui
  • gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • gesnipperd
  • 1 el sambal oelek
  • 750 g kruimig kokende aardappelen (Malta)
  • geschild en in blokjes
  • 6 Roma-tomaten
  • in stukjes
  • 1 l tuinkruidenbouillon (van tabletten)
  • 250 g doperwten (diepvries)
  • 1 blik mais (C1000 Selectie)
  • uitgelekt
  • 50 g ongezouten pinda?s
  • grof gehakt
  • 2 el koriander
  • geknipt (C1000 Vers)

Bereidingswijze

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook en de sambal al omscheppend 5 min. Bak de aardappelen 5 min. mee en schenk de bouillon erbij. Breng alles aan de kook. Voeg de tomaten toe en kook de aardappelen in ? 15 min. helemaal gaar. Wrijf de aardappelen langs de rand van de pan iets fijner. Voeg de doperwten en de mais toe en warm de soep goed door. Schep de soep in ruime kommen en strooi de pinda?s en het koriander erover.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha