Aubergine met Indiase rijst

Ingrediënten


Bereidingswijze

Kook de rijst gaar in gezouten water en laat hem goed uitlekken. Bewaar de rijst voor later. Snij de steel van de aubergines en haal het vruchtvlees eruit, maar laat een rand van 0,5 cm. Wrijf de aubergineschalen in met zout en zet ze omgekeerd op keukenpapier om te laten uitlekken. Snij het vruchtvlees in stukjes. Verhit enkele eetlepels olie in een pan en bak het auberginevlees. Laat uitlekken op keukenpapier. Snipper de sjalotten en knoflook, schil de gember en snij hem fijn, verwijder de zaadjes uit de peper en snij hem fijn.Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en fruit sjalot, knoflook, gember en peper. Voeg de specerijen toe en fruit nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur en voeg de rijst, auberginevlees en limoensap toe. Breng op smaak en vul de aubergineschalen met het rijstmengsel (duw de rijst goed aan). Sluit de snijkant af met aluminiumfolie, leg de aubergines in een ingevette ovenschaal en bedek ze met aluminiumfolie. Zet de schaal 1 uur in de oven op 180?C.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha