Bhaji met doperwten en champignons

Ingrediënten

  • 250 gram champignonskleine ui1/2 tl komijnzaad1/2 tl mosterdzaad1 tomaat1 rode peper150 gram doperwten (-diepvries)1 tl paprikapoeder1/2 tl kurkuma1 tl zouthalve rode paprikahalve groene paprikatwee dikke tenen knoflookevt. gehakte lente-ui of bieslook ter garnering.

Bereidingswijze

snijd de schoongemaakte champignons in tweeen, de grote in vierenui in halve dunne ringen snijdenkomijnzaad kneuzen in de vijzel, mosterdzaad er dan bijvoegentomaten in blokjes snijdenrode peper zeer fijn snijdenpaprika's in blokjes snijdeneventueel paprikapoeder, kurkuma en zout afwegen en bij elkaar doenFruit de ui zachtjes in de olie. Zodra ze glazig worden, komijn- en mosterdzaad toevoegen en enkele minuten meebakken.Roer eerst de tomaten en rode peper erdoor, en daarda de champignons en doperwten. Bak de groenten enkele minuten mee.Roer de kurkuma, het paprikapoeder en zout erdoor en laat het geheel 5-7 minuten pruttelen, met een deksel op de pan of over de groenten in de wok.Voeg tenslotte de paprika en de knoflook toe en bak de groenten (zonder deksel) nog eens 5 minuten tot ze vrij droog zijn.Eventueel garneren met de gehakte lente-ui of bieslook.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 696x

Jouw laatst bekeken recepten