Bigosch (Duitse zuurkoolschotel met worst en bier)

Ingrediënten

  • 75 g ontbijtspek
  • 300 g hamlappen
  • 25 g boter
  • zout
  • peper
  • 500 g zuurkool
  • 100 g salami aan 1 stuk
  • 2 appels
  • 600 g aardappels
  • 1/2 lepel bloem
  • 2 dl pils

Bereidingswijze

Bak het ontbijtspek zachtjes uit. Snij de hamlappen in blokjes. Doe boter bij het spekvet en verhit, bak de hamlappen al scheppend lichtbruin. Bestrooien met zout en peper. Met de deksel op de pan ca.10 minuten laten stoven. Laat de zuurkool uitlekken. Snij de salami in plakjes. Schil de appels en rasp grof. Snij de geschilde aardapppels in plakjes. Strooi bloem over het vlees. Roer het bier erdoor. Schep achtereenvolgens zuurkool, appel, salami en aardappel erdoor. Doe de deksel erop en laat zachtjes een uur stoven. Roer af en toe.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha