Bulgurburgers met Linzen

Ingrediënten


Bereidingswijze

Spoel de bulgur goed schoon en laat ze uilekken in een zeef. Spoel de linzen goed uit en laat ze uitlekken in een vergiet. Spoel de peterselie en muntblad goed schoon en sla ze droog. Bewaar de peterselie stelen. Schil de ui en snij fijn. Snij de lente ui in fijne ringetjes. Snij de peterselie en muntblaadjes heel fijn en zet apart. Bak de ui in een hapjespan glazig. Doe er de cayenne bij, knijp de bulgur uit en voeg dit bij de ui. Al roerende goed aanbakken. Voeg water toe tot 1 vingerkootje boven de bulgur. Breng op smaak met zout. Kook de bulgur zoals je rijst kookt en laat het goed drogen. Kook de linzen zachtjes, met de peterseliestelen, laurierblad en wat zout, lekker gaar en laat ze uitlekken in een zeef. Zet je oven op 225 graden.Schep, als alles afgekoeld is, in een grote schaal de bulgur, linzen, specerijen, peterselie, munt, lente ui en het ei toe en meng het goed door elkaar. Vorm van het mengsel mooie platte burgers en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schuif de plaat in het midden van de oven en laat de burgers goudbruin bakken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

1 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha