Caribische groenten met kokos-rumsaus

Ingrediënten


Bereidingswijze

Pureer de uien, knoflook en gember in een keukenmachine. Maal of wrijf het korianderzaad, de kruidnagels en pijpkaneel fijn in een koffiemolen of vijzel. Voeg de cayennepeper, het mosterdpoeder en de kurkuma toe.Verhit 4 eetlepels olie in een pan en bak hierin de uienpasta 2 minuten. Voeg de bataten en pompoen toe en bak ze tot ze zachter worden. Schep de gemalen specerijen erdoor. Voeg de rum en vervolgens de bouillon toe. Breng alles afgedekt aan de kook en laat de groenten gaar sudderen. Voeg zo nodig wat extra water toe. Bak intussen de bakbananen in de resterende olie tot ze bruin en knapperig zijn. Schep de plakjes bakbanaan door de groenten in de pan en voeg ook de kokosmelk toe. Laat alles nog 5 minuten zachtjes sudderen. Breng het gerecht op smaak met zout en limoensap. Verdeel vlak voor het serveren de fijngehakte oregano over het gerecht. Serveer hierbij plakjes mango als bijgerecht, bestrooid met bieslook.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 544x

Jouw laatst bekeken recepten