Courgettekoekjes met mais en geroosterde groenten

Ingrediënten

  • 1 rode ui -
  • 3 vleestomaten -
  • 1 rode paprika -
  • 1 steel prei -
  • verse of gedroogde tijm -
  • zout en versgemalen peper -
  • 3 eetlepels olijfolie -
  • 1 middelgrote courgette -
  • 1 blikje maiskorrels a 400 gram -
  • 150 gram feta -
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel -
  • 1 1/2 dl melk -
  • 1 ei
  • gescheiden in dooier en eiwit -
  • olijfolie om te bakken

Bereidingswijze

Snijd de ui, de tomaten en de paprika in achten. Snijd het lichtgekleurde deel van de prei in stukken van 2 cm dik en zorg ervoor dat er geen zand in zit. Doe de ui, de tomaat, de paprika en de prei in een platte ovenschaal, bestrooi met de tijm en wat zout en peper en bedruppel met de olie. Schep goed door. Rasp de courgette grof en laat de maiskorrels uitlekken. Verbrokkel de feta. Verwarm de ovengrill voor.Zet de groenten niet te dicht onder de grill en laat in circa 15 minuten kleuren zodat de randjes goudbruin worden. Doe de bloem in een kom en roer er de melk, de eierdooier en wat zout en peper door. Klop het eiwit stijf. Schep eerst de courgette en de mais door het beslag. Spatel er daarna in twee porties het eiwit door. Verhit een scheutje olie in een koekenpan met een dikke bodem en schep koekjes met een doorsnee van circa 12 cm in de pan. Druk ze iets plat en bak ze in circa 3 minuten per kant goudbruin. Houd ze desgewenst warm in een oven van 100?C. Verdeel de koekjes over de borden en schep er de geroosterde groenten op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha