Courgettesoep met zoete aardappel en rucolapesto

Ingrediënten


Bereidingswijze

Pureer voor de pesto de rucola, pijnboompitte, knoflook, olie en de helft van de kaas in de keukenmachine tot een smeuig geheel. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de courgette- en aardappelblokjes ongeveer 10 minuten op laag vuur tot ze zacht en lichtbruin zijn. Bak de knoflook 2 minuten mee en voeg de bouillon toe.Breng de soep aan de kook en laat hem ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Pureer 1/4 deel van de soep in de keukenmachine en schenk dit teru in de pan. Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg de slagroom toe en laat de soep nog 5-10 minuten zachtjes koken. Roer vlak voor het serveren de basilicum door de soep en strooi de rest van de erover. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de sneetjes ciabatta in 5 minuten in het midden van de oven lichtbruin en bestrijk ze met de rucolapesto. Leg de sneetjes brood voor het serveren in de soepkommen, schep de soep erover en garneer met een takje basilicum.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha