Fruitige zuurkool

Ingrediënten


Bereidingswijze



Wel de rozijnen in een kom met warm water en laat ze daarna uitlekken. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Schil de appel, boor het klokhuis eruit, snijdt deze in blokjes en besprenkel deze met citroensap. Pel de banaan, snijdt deze in plakjes en besprenkel deze met citroensap. Laat de ananas uitlekken. Rol de plakjes ham op. Bak de spekblokjes uit. Voeg de zuurkool toe, leg een deksel op de pan en laat de zuurkool 5 minuten zachtjes stoven. Schep er dan de rozijnen, appelblokjes en kaneel door en leg er de plakjes banaan op. Stoof het zuurkoolmengsel nog 5 minuten. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, nootmuskaat en peper door. Vet een ovenschaal in en schep hierin het zuurkoolmengsel. Leg de rolletjes ham en de ananasschijven op de zuurkool. Schep de aardappelpuree erbovenop en bestrooi het met de geraspte kaas, Zet de schaal 15 minuten voorverwarmde oven van 180 graden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

1 1

Reacties op dit recept

Klinkt lekker maar is absoluut niet vegetarisch!! Dus of de ham en de spekblokjes weg laten of dit recept in een andere categorie plaatsen.
Ik kies dus maar voor het eerste maar ik vind het wel wat slordig.

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1554x

Jouw laatst bekeken recepten