Gebakken boleten met lookolie en verse kruiden.

Ingrediënten

  • 1 kg verse boleten of eekhorentjesbrood
  • 2 versnipperde sjalot
  • olijfolie
  • enkele lookteentjes
  • verse kruiden naar keuze
  • peper en zout

Bereidingswijze

De olijfolie daags voordien met de geperste lookteentje te marineren leggen. Of men mag zelfs in een fles olijfolie wat gepelde of plat gedrukte lookteentjes laten smaak geven. Dit dan wel enkele dagen voordien en het kan dan ook nog voor andere bereidingen dienen. In een pan een stevige geut lookolie doen en de sjalot aanstoven zonder te kleuren. De paddestoelen borstelen, indien echt nodig wassen en drogen, vervolgens versnijden en in de pan bakken zonder te hard te kleuren. Goed kruiden met peper en zout. Op de borden verdelen, enkele druppels lookolie over en rond de bereiding druppelen en afwerken met wat gesnipperde verse kruiden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

5 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 802x