Gefrituurde aubergine met yoghurt-kruidensaus

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd de gewasse aubergines in de lengte in plakken van ca. 1 cm dik. Leg de plakken in een vergiet en bestrooi elke laag met zout. Dek ze af met een deksel en zet er een gewicht op en laat ze zo ca. 30 minuten staan, zodat ze wat vocht kwijtraken. Maak intussen het frituurbeslag. Klop in een kom de eieren met de melk los en roer de gezeefde bloemerdoor. Voeg wat zout en peper toe. Doe de yoghurt in een kom en pers de gepelde teentjes knoflook erboven uit. Roer er de fijngehakte kruiden, de mayonaise en zout en peper naar smaak door.Verhit het frituurvet/olie tot ca. 180 graden. Dep intussen de plakken aubergine droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper. Roer het frituurbeslag nogmaals door. Haal de plakken aubergine door het beslag en frituur ze in gedeelten in ca. 4 minuten goudbruin, draai de plakken halverwege om. Laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze warm. Leg de gefrituurde aubergine op een schaal en garneer ze met plakjes citroen. Geef de saus er apart bij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 477x