Gevulde paprika met stoneleek-hazelnootrisotto

Ingrediënten


Bereidingswijze

De stoneleeks in stukjes snijden. De knoflook fijnsnipperen. Van de beide paprika's het kapje er af snijden, de zaadlijsten e.d. verwijderen. Hazelnoten grof hakken. De parmezaanse kaas raspen. Zet de overige ingredienten klaar. Verwarm de oven voor op 200?CVerhit in een pan een scheutje olijfolie en fruit zachtjes 1 minuut de stoneleeks, voeg dan de knoflook en de rijst toe; bak deze ca. 1 minuut zachtjes mee. Voeg de bouillon toe en kook het geheel in 20 minuten gaar (regelmatig omroeren). Kook intussen de paprika's in 3 a 4 minuten beetgaar; laat ze goed uitlekken. Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekepan. Roer als de risotto klaar is driekwart van de hazelnoten en de kaas er doorheen, alsmede de creme fraiche. Zet de paprika's in de soufflepotjes (of het ovenschaaltje) en vul ze hoog op met het risottomengsel. Strooi de rest van de hazelnoten en de kaas eroverheen. Plaats het in de oven en laat het in ca. 10 minuten goudbruin worden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 366x