Gratin Dauphinois

Ingrediënten

  • Boter (om in te vetten)
  • 1 kg geschilde aardappels in dunne plakjes
  • 1 bol knoflooktenen
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1
  • 5 dl slagroom
  • 1
  • 5 dl volle melk

Bereidingswijze

1. Leg in een diepe met boter ingevette ovenschaal laagjes aardappelplakjes. 2. Pers op iedere laag 1 teentje knoflook uit, bestrooi met versgemalen peper en 2 el geraspte pittige kaas. De bovenste laag is kaas. 3. Schenk een mengsel van 1,5 dl slagroom en 1,5 dl volle melk in de schaal 4. Laat het gerecht in ca. 2 uur bij 150 graden heel zachtjes gaar worden. 5. Lekker met gesneden rosbief (vleeswaar) en groene sla.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha