Gratin van rode paprika en geitenkaas

Ingrediënten

  • 250g voorgekookte aardappelschijfjes
  • 50g harde geitenkaas (Arina)
  • 150g zachte geitenkaas (Chevre Bellay)
  • 2 eetlepels boter
  • 125ml slagroom
  • 2 eieren
  • 200g geroosterde paprika?s (pot a 275g
  • Drossa)
  • 1 theelepel droge Provencaalse kruiden
  • peper.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220?C (hetelucht 200?C). Snij 200g geroosterde paprika?s (pot a 275g, Drossa) in repen. Rasp 50g hardegeitenkaas (Arina). Vet een ovenschaal in met boter, leg eerst 250g voorgekookte aardappelschijfjes erin en brokkel er 150g zachte geitenkaas (Chevre Bellay) over. Klop 2 eieren los met 125ml slagroom en 1 theelepel droge Provencaalse kruiden en schenk het eimengsel over de aardappel en de geitenkaas. Bestrooi met versgemalen peper. Verdeel de paprika en de geraspte geitenkaas over de aardappelschotel. Bak de gratin midden in de oven in ca. 30 minuten gaar. Steek rondjes uit de gratin en serveer ze direct.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha