Linzenkroketjes

Ingrediënten


Bereidingswijze

Doe de linzen, de paprika, de ui, het knoflook, de garam masala, het chilipoeder, de gemalen komijn, het citroensap en de pinda s in een grote pan. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het geheel onder af en toe roeren 30 minuten pruttelen, of tot het kookvocht opgenomen is. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Klop het ei erdoor en voeg zout naar smaak toe. Laat het mengsel helemaal afkoelen. Maak met met bloem bestrooide handen 8 rechthoeken van het linzenmengsel. Roer de bloem, de kurkuma en het chilipoeder door elkaar en rol de kroketjes door dit mengsel. Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de kroketten per portie toe en bak ze aan alle kanten ion ongeveer 10 minuten krokant.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

5 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha