Marokkaanse burgers met pilav-rijst

Ingrediënten

  • 2 bakjes Tivall Marokkaanse burgers
  • 1 grote aubergine
  • 1 grote ui
  • 2 tomaten
  • 7 eetlepels olie
  • 350 gram snelkookrijst
  • 3/4 liter kruidenbouillon waarvan 3/4 liter water en 1
  • 5 blokje bouillon
  • 1/4 theelepel saffraanpoeder
  • 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel
  • 2 eetlepels gepelde pistache
  • zout en peper
  • 3 eetlepels fijngehakte munt

Bereidingswijze

1. Snijd de aubergine in blokjes. Hak de uit grof en snijd de tomaten in plakjes. 2. Verhit 3 eetlepels olie in een wok of braadpan en bak hierin de ui en de aubergine ongeveer 3 minuten. 3. voeg de rijst toe en bak dit mee tot het glazig is. Voeg de hete bouillon en de saffraan toe en kook de rijst met deksel op de pan in zo`n 10 minuten gaar. 4. Voeg de tomaten, het amandelschaafsel en de pistaches toe en laat het gerecht door en door warm worden. Breng op smaak met peper en zout. 5. Roer de munt erdoor. Verhit intussen 4 eetlepels olie en bak de Marokkaanse burgers in 4-6 minuten bruin. Keer af en toe om.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1031x

Jouw laatst bekeken recepten