Napolitaanse courgette-pasta ovenschotel

Ingrediënten


Bereidingswijze

Oven voorverwarmen tot 200 graden Celsius. Kook de pasta al dente. Afgieten en uit laten lekken. Doe de pasta in een platte, brede ovenschaal en verdeel de courgetteplakjes erover. Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook met wat zout tot de ui begint te bruinen. Voeg tomatenpuree, basilicum, peper, wijn en bouillon toe en breng het aan de kook. Lepel het over de courgette. Dek de ovenschaal af met alufolie en zet het een half uur in de oven. Haal daarna het folie eraf, strooi de (soja)kaas erover en zet het nogmaal 20 minuten onafgedekt in de oven. Opmerking: Ik heb zelf sojamozzarella gebruikt (is wat zouter dan gewone mozzarella) en dat was erg lekker, maar parmezaan is natuurlijk ook heerlijk.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 622x

Jouw laatst bekeken recepten