Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Ingrediënten


Bereidingswijze

Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen champignons schoonvegen; grote exemplaren in vieren snijden, kleine halveren. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. In grote koekenpan boter verhitten, paddestoelen en paprika al omscheppend ca. 5 minuten op hoog vuur bakken. Zuurkool erdoor scheppen en ca. 5 minuten meebakken. Korstjes van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. (in magnetron) melk verwarmen. Aardappels afgieten en met (deel van) melk tot smeuige puree stampen. Zuurkoolmengsel en kaasblokjes erdoor scheppen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en even verwarmen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Gebruiker reactie

Brood Enspelen

25 feb 2015 om 15:09

Evenals in het vorige recept lijkt mij 5 kiligram aardappelen geschikt voor een weeshuis.
500 gram geschilde aardappelen is meer dan genoeg.

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1537x