"Bladerdeegbakjes met Ragout en Tomatensaus&q

Ingrediënten

  • * 12 plakjes diepvries (roomboter)bladerdeeg
  • * 1 ei
  • losgeklopt
  • * 35 gram boter
  • * 35 gram bloem
  • * 2 1/2 dl. melk
  • * 1 teentje knoflook
  • uitgeperst
  • * 175 gram Quorn
  • in stukjes
  • * 100 gram magor (kaas)
  • in blokjes
  • * 2 eetlepels slagroom/halfroom
  • * 1/2 eetlepel Pernod
  • * zout en peper
  • * 2 1/2 dl. Italiaanse tomatensaus (pot)
  • * 2 tomaten
  • ontveld
  • in blokjes
  • * 2 eetlepels gemarineerde paprika (potje
  • bijv. Grand'Italia)
  • * 2 eetlepels fijngesneden basilicum
  • * 2 eetlepels pijnboompitten
  • geroosterd

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden C. Van 4 deegplakjes randen met water bestrijken. Uit 4 andere deegplakjes met vormpje rondje steken (worden niet gebruikt). Deze plakjes op eerste deegplakjes leggen, randen aandrukken. In overige 4 deegplakjes met steruitsteekvorm afdruk maken en plakjes op deegstapeltjes leggen, licht aandrukken. Deegbakjes +- 30 minuten in koelkast laten rusten. Deegbakjes in midden van oven in +- 20 minuten gaar en goudbruin bakken.Ragout: boter smelten. Bloem erdoor roeren en al roerende 3 minuten laten garen. Melk erdoor roeren. Knoflook, quorn en magor door saus roeren. Saus goed verwarmen en met Pernod, zout en peper op smaak brengen. Tomatensaus verwarmen en tomaat, paprika en basilicum erdoor roeren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha