"curry met groenten, amandelen en kokosnoot&q
Ingrediënten
- 4 eetlepels geraspte kokosnoot
- 1 aubergine - versneden in blokjes
- 1 grote aardappel (+/-200 g)
- - versneden in reepjes
- 200 g wortelen - versneden in blokjes
- zout
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook - geperst
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree (geconcentreerd)
- 100 g erwtjes (blik is prima)
- 4 eetlepels amandelpoeder
- 125 ml verse room
Bereidingswijze
Giet de kokos in een schaal en overgiet met kokend water. Laat een half uur staan.
- Kook de aubergine, aardappel en wortelen in een grote kom met 750 ml kokend gezouten water. Deksel op de pot en 10 minuten laten sudderen tot de groenten bijtgaar zijn.
- Verhit olie in een pan en bak er de ui en look 5 minuten in aan. Voeg daarbij de curry en tomatenconcentraat. Nog 2 minuten doorverwarmen.
- Meng de saus met de groenten en laat nog 5 minuten garen.
- In een slakom meng je de kokos met de amandelen en de room.
- Voeg daarbij dan de erwtjes. Goed mengen en op een zacht vuurtje opwarmen.
- Opdienen met rijst - basmati als het kan.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 1172x
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Macarons
- Samurai Saus
- Smeuiige camembert uit de magnetron
- De te gekke vistaart van Jamie Oliver
- Kalkoen uit de römertopf, gevulde
- Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas
- Gestoofde kalfsschenkel uit de Romertopf
- Heerlijk verse room Bospaddestoelensoep
- Gestoofde kalkoenbouten
- Rollade uit de romertopf.