Salade van geroosterde aubergine/tomaat met feta

Ingrediënten

  • 8 kleine
  • rijpe tomatomaten; 8 el olijfolie
  • extra vergine; 2 middelgrote aubergines; 1 volle el in stukjes getrokken basilicumblaadjes; 2 el basamico-azijn; 100 gemengde sla; 200 g feta
  • in dunne plakjes; 200 g halfvolle creme fraiche; paprikapoeder; zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontvel de tomaten. Halveer ze en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat. Bestrooi met zout en peper, bedruppel met 1 el olijfolie en zet ze 50-60 minuten in de oven. Snij de aubergines schuin in plakken van 1 cm dik en bestrooi ze licht met zout. Laat 20 min staan en dep droog met keukenpapier. Bestrijk met olijfolie en bestrooi met peper. Bestrijk de grillpan met olijfolie en zet op hoog vuur. Grill de aubergineplakken ca 2,5 min per kant. Doe 6 el olijfolie in een grote kom, voeg basilicm en azijn toe. Verdeel sla, tomaat en aubergine over 4 borden. Verdeel de feta erover en bedruppel met de marinade. Schep 1 el creme fraiche op elke salade en bestrooi met paprikapoeder.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 586x