Tagliatelle met blauwe schimmelkaas

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 500 gr witte of groene tagliateelle
  • 2-3 el geraspte parmezaanse kaas
  • gehakte verse peterselie
  • **Voor de saus:
  • 30 gr boter
  • 2 courgettes
  • in schijfjes
  • 1 teentje look
  • geperst
  • 1 dl witte wijn
  • 100 gr blauwe schimmelkaas
  • verkruimeld
  • 3 dl room
  • snuifje zwarte peper

Bereidingswijze

Saus : - Smelt boter in een pan, bak de cougette en de look tot de courgette g aar is, roer wijn, kaas, room en naar smaak peper erdoor en laat 10 minuten sudderen - Pasta: - Breng een grote pan water met olie aan de kook, kook de tagliatelle in 6-8 minuten 'al dente', afgieten, afspoelen met warm water en weer afgieten. - Doe de pasta terug in de pan, saus erbij doen en op laag vuur een paar minuten goed door de pasta roeren. - Bestrooi met parmezaanse kaas en peterselie en goed warm opdienen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha