Torentje van krokant gebakken asperges met kruiden

Ingrediënten

  • 2 bussels groene asperges
  • kruidendressing :
  • 1/2 dl ciderazijn
  • 1/2 dl notenolie
  • 1/2 dl olijfolie extra vierge
  • 1/2 eetlepel bieslooksnippers
  • 1/2 eetlepel gehakte peterselie
  • 1/3 bosje kervel (versiering)
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snij de geschilde asperges in reepjes van ongeveer 4 cm lang en snij ze ook doormidden. Bak ze af met een scheutje olijfolie op hoog vuur tot ze mooi bruin kleuren. Houd ze warm. Doe de ciderazijn, olijfolie en notenolie in een maatbeker en mix tot een homogene vinaigrette. Kruid met peper en zout en meng er de groene kruiden onder. Schik de asperges in een cirkel m.b.v. een metalen ring (ongeveer 8 cm diameter), plaats op een voorverwarmd bord, lepel er de vinaigrette rond en versier met de kervelpluksels.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 478x