Vis recepten

Over vis

vis recepten

Van de bijna 30.000 soorten vissen wordt een betrekkelijk klein aantal gevangen en bereid als voedsel. Ook andere zeedieren als kreeft, mosselen en inktvis worden wel als 'vis' aangeduid, hoewel deze dieren biologisch geen vissen zijn. Zie voor kreeft als voeding ook kreeft (voedsel). Vis wordt vaak als (onderdeel) van een maaltijd zoals lunch of avondmaaltijd gegeten. Ook eet men visproducten als tussendoortje zoals Hollandse nieuwe, kibbeling of kuit op een toastje. Vis kan worden gebakken, gebraden, gegrild, gestoomd, in de oven worden bereid of op de barbecue worden gelegd. Vis wordt vrijwel nooit rauw gegeten, soorten die niet worden gebakken of gekookt, worden gedroogd, gepekeld of gerookt, wat een conserverende werking heeft.


Overzicht van recepten uit de categorie vis

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie vis.

Toon 1-25 van 1088 recepten
Kip in eiersaus
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Eieren

Verdeel de kip in 4 stukken en bestrooi deze met wat peper en zout. Pel de ui en knoflookteentjes en snipper deze. Breng in een pa...

Schelvis met sinaasappelsaus
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Laos

Pers twee sinaasappels uit. Was de andere sinaasappel en snijdt deze in dunne plakken. Pers de citroen uit. Doe de sinaasappelsap...

Aardappel-omelet met uien en pijnpitjes, maaltijd-
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Room

Snijd de aardappelen in plakjes, halveer de uien en snijd ze in heel smalle partjes. Verhit in een grote koekenpan, hapjespan of hittebesten...

Aardappel-visragoût
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Melk

Leg de kabeljauwfilets in een wijde ovenvaste schaal, besprenkel ze met citroensap en kook ze, afgedekt, op 100% in 3-5 minuten nèt gaar. B...

Aardappelkoekje met gerookte zalm (warm)
Uit de categorie vis: met Zalm, Zout en Room

Aardappelen schillen, wassen en boven kom fijnraspen. Dooier, bloem, zout en peper erdoor mengen en aardappelmengsel in 8 porties verdelen....

Aardappels Otero, gevuld
Uit de categorie vis: met Zout, Kaas en Room

Verwarm de oven voor tot 175 °C. Borstel de aardappels goed schoon, pak ze in aluminiumfolie en leg ze circa 60 minuten in de oven. Hol ze...

aardappels, gevuld (koud)
Uit de categorie vis: met Basilicum en Aardappelen

4 kleine aardappelen ± 20 minuten koken. Aardappelen laten afkoelen, halveren en iets uithollen. Aardappelkruim mengen met 3 eetlepels crè...

aardappels, Zeeuwse mosselen & garnalen, geplette
Uit de categorie vis: met Zout, Tijm en Olie

Boen de aardappelen goed schoon. Kook 30 minuten in weinig water met zout. Snipper de sjalotjes. Giet de aardappels af en hak fijn. Spoel de...

Abalone, gestoofde
Uit de categorie vis: met Zout, Miso en Mirin

Haal de abalones met een oestermes uit de schelp. Schrob de schelpen schoon en bewaar ze. Bestrooi de abalones rijkelijk met zout en schrob...

Alapa (Afrikaanse visragoût)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Zout een kilo visfilet en besprenkel met citroensap, laat 20 minuten intrekken. Pureer 2 tomaten en een ui en meng met ½ lepel tomatenpure...

Alikruiken 1
Uit de categorie vis: met Mosselen, Olijfolie en Bouillonblokjes

Bouquet snijden en aanvullen zoals voor mosselen, even aanzetten in wat olijfolie, afblussen met een scheutje Noilly Prat en water, kreukels...

Alikruiken 2
Uit de categorie vis: met Tijm, Laurier en Peterselie

ik kook ze een kwartier in een bouillonnetje van 1 blokje Knorr groentenbouillon en een boeketje van peterselie, laurier en thijm....

Almejas a la marinera (venus- of tapijtschelpen)
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Tomaat

Verhit de olie en fruit ui en paprikapoeder zacht, maar niet bruin. Doe de passata, laurier, chiliflinters en wijn erbij en laat 2 minuten p...

Ameijoas a Prata (Portugese kokkels met wijn)
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Tomaat

Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Boen de kokkels goed schoon en spoel ze af met koud water. Hak de kruiden fijn. Verhit de olie, p...

Ameijoas na cataplana 1 (gestoomde schelpdieren)
Uit de categorie vis: met Ham, Olie en Uien

Gesloten als een oester, dat is de cataplana. En dat komt mooi uit, want bereid in zo'n hermetisch afgesloten pan, komen smaak en geur v...

Ameijoas na cataplana 2 (kokkels&knoflookworst)
Uit de categorie vis: met Ham, Zout en Olie

Borstel de schelpen schoon en spoel ze goed af met koud water. Verhit de olie en bak hier onder af en toe roeren de uien en knoflook in tot...

Amerikaanse visschotel
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Snijd de visfilets in stukken van 3 bij 5 cm. Verwarm de boter en bak daarin de bacon even uit; voeg dan de ui en de knoflook toe en fruit...

Ang sio hie (Chinees-Indische vis)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Gember

Maak een zoetzure saus van knoflook, gemberwortel, zout, peper, suiker, tomatenpuree en rode Spaanse peper. Blussen met kipbouillon en bind...

Ansjovis, gebakken
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Spoel de vis onder stromend water af. Maak ze droog met een stuk keukenpapier en bestrooi met wat zout. Haal dan door de bloem. Schud de ove...

Ansjovis, gefrituurd
Uit de categorie vis: met Zout, Bloem en Citroen

Ik maak verse ansjovisjes schoon: Kopje eraf en meteen de ingewandjes eruit in ??n beweging. (wel even een werkje, maar dubbel en dwars de m...

Asem kemamah (atjeh)
Uit de categorie vis: met Asem, Asem en Zout

Wrijf lombok, uien, knoflook met suiker fijn. Bak ze in de olie tot de uien lichtgeel zijn. Stamp de stokvis in uiterst fijne stukjes en bak...

Asperges met garnalen, gemarineerde
Uit de categorie vis: met Zout, Rucola en Limoen

Schil de asperges, kook in water met zout 10 minuten en laat 20 minuten afgedekt staan. Rasp de schil van de limoen en pers 1/2 limoen uit....

Asperges met grijze garnalen, witte
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Eieren

Schil de asperges met een dunschillertje (lang, dun aardappelmesje) en was ze. Bind de asperges samen met keukentouw. Kook de eieren hard in...

Asperges met krab, gefrituurde
Uit de categorie vis: met Prei, Zout en Olie

Schil de asperges met een dunschiller of met een aspergeschiller (schil het puntje NIET), verwijder de onderste 3 cm en snijd ze in de lengt...

Asperges: gratin van bordje lentewit
Uit de categorie vis: met Zalm, Prei en Zout

Maak de groenten schoon op de gebruikelijke manier, snijd het meiknolletje in partjes en het witte gedeelte van de prei in ringetjes. Snij...

Veel voorkomende ingrediënten bij vis