Vis recepten

Over vis

vis recepten

Van de bijna 30.000 soorten vissen wordt een betrekkelijk klein aantal gevangen en bereid als voedsel. Ook andere zeedieren als kreeft, mosselen en inktvis worden wel als 'vis' aangeduid, hoewel deze dieren biologisch geen vissen zijn. Zie voor kreeft als voeding ook kreeft (voedsel). Vis wordt vaak als (onderdeel) van een maaltijd zoals lunch of avondmaaltijd gegeten. Ook eet men visproducten als tussendoortje zoals Hollandse nieuwe, kibbeling of kuit op een toastje. Vis kan worden gebakken, gebraden, gegrild, gestoomd, in de oven worden bereid of op de barbecue worden gelegd. Vis wordt vrijwel nooit rauw gegeten, soorten die niet worden gebakken of gekookt, worden gedroogd, gepekeld of gerookt, wat een conserverende werking heeft.


Overzicht van recepten uit de categorie vis

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie vis.

Toon 26-50 van 1088 recepten
Atjar ikan 1
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Maal of stamp de kruiden fijn en fruit ze in de olie. Voeg 1/2 kopje water met zout, suiker en azijn naar smaak toe. Laat het sausje nog eve...

Atjar ikan 2
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Leg de in moten gesneden vis een nacht in zout. Bak de vis daarna in olie. Maak de kuncit, uitjes en gember fijn, vermeng ze met de mosterd...

Atjar ikan bakalouw (zuur van kabeljauw)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Wrijf de vis in met zout en peper. Bak de vis in olie goed bruin en laat hem uitlekken. Meng de ui, knoflook, kuncit, djahé, basterdsuiker...

Avocado's met krab 2
Uit de categorie vis: met Sla, Avocado en Citroen

Snijd de avocado's overlangs en haal de steen eruit. Haal her vlees van de vrucht eruit met een lepel. Snijdt dit vlees dan in stukjes e...

Ål i karrysovs (Deense paling in kerriesaus)
Uit de categorie vis: met Zout, Uien en Kerrie

Ontvel en ontgraat de paling. Snij in 3 cm grote stukken en bestrooi met zout en suiker, 60 minuten laten liggen. Bak in boter de ui, kerri...

Åttilströmming (haring met azijn, smörgåsbord)
Uit de categorie vis: met Zout, Azijn en Bloem

Bestrijk 4 verse haringen van binnen met ansjovispasta en strooi er dille over. Paneer de haring met een mengsel van paneermeel, meel en zo...

Éclade 1 (mosselen op het strand bereid)
Uit de categorie vis: met Mosselen

Week het hout een uur in water, leg dan eventueel op oude stenen om hem plat te leggen. Spa de punten van de spijkers in het midden van het...

Éclade 2 (mosselen uit de open haard)
Uit de categorie vis: met Brood, Olijven en Mosselen

Kies kleine mosselen of bouchotmosselen, boen ze goed schoon en leg op olijven- of eikenhout. Zorg ervoor dat de mosselen niet op hun zij li...

Baars in fillodeeg met spinazie, gefileerde
Uit de categorie vis: met Zout, Room en Room

Oven voorverwarmen op 240 °C. In 20 gr boter 140 gr spinazie 2-3 minuten zachtjes bakken. Laten afkoelen. Steeds 2 plakken fillodeeg op e...

Baarsfilets, geplette
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Citroen

Spoel de vis af onder stromend water. Maak droog met wat keukenpapier en besprenkel met citroensap, laat 10 minuten liggen. Breng 1.25 l wat...

Bacalhau a moda de Lisboa (stokvis)
Uit de categorie vis: met Zout, Eieren en Stokvis

Week 600 g stokvis 12 uur in water, verwijder vel en graten en snij in repen. Bak 1 kg aardappel in reepjes in frituurolie gaar maar niet br...

Bacalhau Gomez de Sa (stokvis uit Portugal)
Uit de categorie vis: met Vis, Uien en Eieren

Week 750 g stokvis een etmaal. Giet er vers water over en kook een kwartier. Laat 1 kg aardappelen meekoken. Verwijder vel en graten en s...

Bahmia stiscara (gegrilde zeebarbeel)
Uit de categorie vis: met Zout, Citroen en Olijfolie

Maak de vissen schoon en laat ze heel. Bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper en laat het 10 minuten intrekken. Vermeng de olijfolie...

Baka batjauw 1
Uit de categorie vis: met Vis en Olie

Week de bakkeljauw enkele uren in water en kook dan ca.20 minuten in water. haal vel en graten eruit en snij of breek de vis in stukjes. Ba...

Baka batjauw 2
Uit de categorie vis: met Vis, Kerrie en Spaanse pepers

Week 500 g bakkeljauw 2-3 uur in water, kook 15 minuten. Fruit een ui en een rode peper, bak de vis mee. Op smaak brengen met peper en ker...

Bakkeljauw (Antillen)
Uit de categorie vis: met Olie, Tomaat en Knoflook

Weeg 500 g bakkeljauw ½-1 uur in water, verwijder graten en vellen en trek het vlees uit elkaar. Fruit 1 gesnipperd ui en knoflook in olie...

Balic kuftesi (visballetjes)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Verwijder vel en graten van de vis en klop het visvlees in de mixer tot een pasta. Doe het visvlees in een kom en voeg alle andere ingredië...

Bapao-vulling 2
Uit de categorie vis: met Prei, Olie en Gember

Wrijf de knoflook met de gember en de prei tot een brij. Maak de olie heet tot ze walmt, temper het vuur en fruit de garnalen onder goed om...

Barbecue garnalen (NIET van de barbecue!!!)
Uit de categorie vis: met Zout, Oregano en Knoflook

Smelt in een pan met dikke bodem 100 gr boter. Voeg 6 teentjes knoflook, 3 eetlepels fijngesneden gemengde kruiden (basilicum, rozemarijn...

Barbeel uit de oven
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Uien

Vet een ovenschaal in. Maak de vis goed schoon. Boen de citroenen schoon en snijd ze in plakjes. Ontvel de tomaten en snijd ze...

Barbounia sto harti (rode poon in folie)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Wrijf de ponen van binnen en van buiten in met olijfolie. Meng 5 eetlepels olijfolie, citroensap, peterselie, marjolein, zout en peper tot e...

Barbunya (Gestoofde rode poon)
Uit de categorie vis: met Zout, Dille en Citroen

Laat de poontjes schoonmaken en zowel de kop als de rugstekels wegsnijden. Spoel ze onder de koude kraan af. Laat ze uitlekken en schik ze n...

Baskische forel
Uit de categorie vis: met Vis, Ham en Tomaat

Pel de knoflookteentjes en snijd ze in plakjes. Was de forellen en dep ze droog met keukenpapier. Leg in de buikholte van elke f...

Baskische makreel
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Maak de makrelen schoon en snijd ze in moten (of laat dit door de visboer doen). Spoel de moten vis goed schoon, dep ze droog met e...

Batjauw frita (bakkeljauwballetjes)
Uit de categorie vis: met Vis, Melk en Olie

Laat de bakkeljauw enkele uren in water ontzouten, kook daarna uit en haal de graten eruit, snij dan fijn. Fruit de ui in wat boter. Hak de...

Veel voorkomende ingrediënten bij vis