Vis recepten

Over vis

vis recepten

Van de bijna 30.000 soorten vissen wordt een betrekkelijk klein aantal gevangen en bereid als voedsel. Ook andere zeedieren als kreeft, mosselen en inktvis worden wel als 'vis' aangeduid, hoewel deze dieren biologisch geen vissen zijn. Zie voor kreeft als voeding ook kreeft (voedsel). Vis wordt vaak als (onderdeel) van een maaltijd zoals lunch of avondmaaltijd gegeten. Ook eet men visproducten als tussendoortje zoals Hollandse nieuwe, kibbeling of kuit op een toastje. Vis kan worden gebakken, gebraden, gegrild, gestoomd, in de oven worden bereid of op de barbecue worden gelegd. Vis wordt vrijwel nooit rauw gegeten, soorten die niet worden gebakken of gekookt, worden gedroogd, gepekeld of gerookt, wat een conserverende werking heeft.


Overzicht van recepten uit de categorie vis

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie vis.

Toon 51-75 van 1088 recepten
Baudroie poêlée aux cèpes des Albères (zeeduivel)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Snijd de paddestoelen in plakjes en stoof met de sjalot in een koekenpan in de olie. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met peters...

Bebotok ikan 1
Uit de categorie vis: met Asem, Asem en Zout

Stamp de kemiries, laos, lombok, uien, ketumbar en trassie fijn. Maal de wangetjes in een hakmolen fijn. Meng de vismousse met de fijngestam...

Bebotok ikan 2
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Laos

Maak alle kruiden en ingrediënten fijn, behalve de vis, santen en pisangbladeren. Wrijf de moten vis in met het citroensap. Vermeng de fijn...

Bebotok van garnalen 1
Uit de categorie vis: met Asem, Zout en Sereh

Snijd de ui en knoflook fijn en maal de kemirienoten. Voeg dit toe aan de ketumbar, djintan, kuncit en trassie en de garnalen. Voeg vervolge...

Bebotok van garnalen 2
Uit de categorie vis: met Zout, Laos en Uien

Besprenkel de garnalen met het citroensap. Maak de kruiden fijn en vermeng ze met de dikke santen. Vul elk pisangblad met een mengsel van de...

Blackened (Cajun) Arctic Char
Uit de categorie vis

Fillet the Char (fresh or thawed) about 25 mm thick (1-1/2"). Melt butter in a cast-iron or heavy-bottomed frying pan over medium high...

Bladerdeeg met tong, mosselen en saffraansabayon
Uit de categorie vis: met Prei, Tijm en Uien

De dag voordien: Rol het bladerdeeg uit tot op 2.5 mm dikte. Snijd er een hartvorm uit van 10 cm doorsnede. Bestrijk met eigeel en teken er...

Bloemkool met garnalen, Mechelse
Uit de categorie vis: met Sla, Zout en Olie

Kook de bloemkool in licht gezouten water gaar, koel hem af en laat uitlekken. Breek de sla en was hem grondig. Laat het ei 10 minuten koken...

Boemboe Bali ikan 1 (gebakken vis in pittige saus)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Laos

Bak de vis, of haal gebakken vis bij de viswinkel. Houdt u van scherp, gebruik dan lomboks; ontpit ze, snijd ze fijn. Houdt u niet van scher...

Boemboe Bali ikan 2
Uit de categorie vis: met Vis, Asem en Zout

Maak de makreel schoon en verwijder eventueel het zachte buikvlees. Snijd de vis in stukken, marineer die 1 1/2 uur in asemwater, laat ze go...

Boemboe mangut voor vis 1
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Laos

Kemirie, knoflook, laos, kencur, Spaanse peper, trassi, zout, sjalot, daun jeruk purut en daun salam fruiten, dan santen erbij, dan de vis....

Boemboe mangut voor vis 2
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Laos

Kemirie, laos, kencur, kuncit, Spaanse peper, trassi, sjalot en zout fruiten, dan santen erbij, dan de vis....

Bonitomoten, gebakken
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Bloem

Spoel de mootjes af onder stromend water en maak droog met keukenpapier. Schep zout en peper door het bloem en druk de moten er stevig in. S...

Bot, gestoofde
Uit de categorie vis: met Vis, Mirin en Sherry

Verwarm de saké zachtjes in een sauspan. Steek de drank aan en laat flamberen tot de vlammen vanzelf doven. Houd een deksel bij de hand voo...

Botjes met uien, gebakken
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Spoel de vis af onder stromend water en maak droog met keukenpapier. Schep wat zout en peper door het bloem en druk de botjes er stevig in....

Brandade de morue 1 (gezouten kabeljauw)
Uit de categorie vis: met Vis, Melk en Olie

Week 750 g gezouten kabeljauw 1-2 dagen, kook 8-10 minuten. Verwijder graat en vellen en verdeel in vlokken. Bak de vis los in olijfolie,...

Brandade de morue 2 (gezouten kabeljauw)
Uit de categorie vis: met Vis, Room en Brood

Week 1 kg stokvis 48 uur in water dat 2-3 keer wordt ververst. Snij in stukken en kook zachtjes tot het van de graat loslaat. Verwijder de...

Brandade de morue 3
Uit de categorie vis: met Vis, Stokvis en Knoflook

Omschrijving: Een gerecht dat in Monaco vaak tijdens feesten en partijen gegeten wordt is brandade. Een romige puree van stokvis, knoflook e...

Brandade De Morue 4
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Melk

Omschrijving: Kabeljauw mousse ; heerlijk op toast, of in de oven. Ik ken er zelfs die de brandade op pizza leggen en zo de oven in... Voo...

Brandade de morue 5
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Room

stokvis in middelgrote stukken snijden, en minstens 12 uur in koud water leggen om te ontzouten, ververs water regelmatig. Volgende dag vis...

Brandade de morue façon grand-mère (stokvis)
Uit de categorie vis: met Vis, Tijm en Olie

Week de stokvis 24 uur in koud water en ververs het water enkele keren. Blancheer de stokvis 3 minuten met de tijm en laurier. Haal de vis...

Brandade van kabeljauw/champ met schuimige saus
Uit de categorie vis: met Vis, Melk en Zeezout

Schil de aardappels,kook ze gaar. Breng in een hapjespan 1 l water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op, hou tegen de kook. Voeg la...

Brengkes ikan (gestoomde vis in pakjes)
Uit de categorie vis: met Vis, Asem en Zout

Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks, snijd ze fijn en kneus ze met de kemiries, trassie, asem, suiker en zout heel fijn. Meng...

Brillsteaks, Siciliaans geroosterd
Uit de categorie vis: met Zeezout, Olijfolie en Kappertjes

Preheat the oven to 200C/400F/Gas 6. Bruise your rosemary in a pestle and mortar to bring out the flavour. Add 90ml/6tbsp of extra virgin ol...

Broiled scrod (gegrillde gul)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Vet met de olie een braadslee in. Strooi het kruim in een schaal. Zout en peper de vis, haal geheel door de olie en dan door het broodkruim....

Veel voorkomende ingrediënten bij vis