Vis recepten

Over vis

vis recepten

Van de bijna 30.000 soorten vissen wordt een betrekkelijk klein aantal gevangen en bereid als voedsel. Ook andere zeedieren als kreeft, mosselen en inktvis worden wel als 'vis' aangeduid, hoewel deze dieren biologisch geen vissen zijn. Zie voor kreeft als voeding ook kreeft (voedsel). Vis wordt vaak als (onderdeel) van een maaltijd zoals lunch of avondmaaltijd gegeten. Ook eet men visproducten als tussendoortje zoals Hollandse nieuwe, kibbeling of kuit op een toastje. Vis kan worden gebakken, gebraden, gegrild, gestoomd, in de oven worden bereid of op de barbecue worden gelegd. Vis wordt vrijwel nooit rauw gegeten, soorten die niet worden gebakken of gekookt, worden gedroogd, gepekeld of gerookt, wat een conserverende werking heeft.


Overzicht van recepten uit de categorie vis

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie vis.

Toon 76-100 van 1088 recepten
Bronzed fish (goudbruin gebakken vis)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Vermeng de kruiden en de sesamzaadjes en druk dit kruidenmengsel aan beide kanten op vis. Verhit in een pan met anti-aanbaklaag de olie en...

Ca cumi cabe hijau (inktvis)
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Lombok

Maak de inktvisjes goed schoon, kerf ze licht in en snijd ze in stukjes. Maak een wadjan warm, doe er wat olie in en bak hierin de stukjes i...

Ca nuong xa (Vietnamese gegrillde kabeljauw)
Uit de categorie vis: met Olie, Sereh en Suiker

Pureer 2 stengels sereh, 2 teentjes knoflook, 2 sjalotjes en een rode Spaanse peper. Meng dit men ½ lepel suiker, 1 lepel nuoc mam en zwart...

Calamares en su tinta (calamares in eigen inkt)
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Citroen

Doordat de inktvisjes in hun geheel in de olijfolie worden gestoofd, komt de inkt vrij en kleurt de saus donker. Was de inktvisjes en dep...

Calamares estofados (Calamares op Spaanse wijze)
Uit de categorie vis: met Prei, Zout en Paprika

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan, doe alle groenten erbij en laat de smaken zich op laag vuur in minstens 30 minuten goed vermen...

Calamari e patate stufato (inktvis-aardappel)
Uit de categorie vis: met Zout, Tijm en Tomaat

Verhit de olijfolie en fruit de knoflook en de peterselie 2 minuten. Voeg de inktvis toe en bak die 1 minuut mee. Blus af met de wijn en laa...

Calamari in zimino (kleine inktvisjes in saus)
Uit de categorie vis: met Zout, Uien en Tomaat

Snipper voor de stoofsaus de uien en wortelen, was de snijbiet of de spinazie, knip de kruiden (alleen het groen) en pers de knoflook uit. F...

Calamari ripieni al forno (gevulde inktvis)
Uit de categorie vis: met Zout, Kaas en Olie

Maak de inktvisjes schoon: trek de kop eraf, snijd de tentakels los (houd deze apart) en verwijder de ingewanden en het kraakbeen. Hak de te...

Camarao a Bahiana
Uit de categorie vis: met Zout, Melk en Olie

Noot: Laat, om kokosmelk te maken, gelijke hoeveelheden geraspte, ongezoete kokosnoot en -melk samen 30 minuten sudderen. Druk het door een...

Camarao a Bahiana (garnalen in tomatensaus)
Uit de categorie vis: met Zout, Melk en Olie

Maak de olie heet in een grote sauspan en fruit de ui tot ze zacht is. Doe de tomaten en peterselie erbij en laat het nog 5 minuten fruite...

Camarao com Molho de Coco (Braziliaanse garnalen)
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Komijn

In a skillet, saute peper, ui, tomato, and knoflook in olie. Add komijn, koriander, and garnalen. Saute until cooked through. Stir in the me...

Can I have time to mullet over? (mul-gerecht)
Uit de categorie vis: met Zout, Room en Olie

Preheat the oven to 220°. Finely chop half the spring onions. Cut along each side of the backbone of the mullet down to the tail. Snip thro...

Caponata e pesce spada (zwaardvissteaks)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Snij de aubergine in blokjes, leg in een vergiet en bestrooi met zout. Na 15 minuten koud afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Ontvel...

Carpa alla Olive (Toscaanse karper)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Bloem

Vul 100 g ontpitte groene olijven met 2-3 gehakte ontzoute ansjovis, breng even aan de kook en lek uit. Leg 900 g karper in een pan of vuurv...

Carpe à la Juive (Straatsburger karper)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Tijm

Snij 1½ kg karper in moten en marineer een nacht in olie met zout, peper, peterselie, tijm, laurier en knoflook. Fruit 2 uien in ringen in...

Casuelita colonial (Cubaanse visschotel)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Verwarm wat olie in een aardewerken kom en bak hierin ui, knoflook, gehakte bieslook en tomaat zacht. Voeg vis en schaal- en/of schelpdieren...

Cau da (zeebanket met gember, tomaat en lombok)
Uit de categorie vis: met Vis, Olie en Gember

Verhit de olie en roerbak knoflook en gember 30 seconden. Voeg de schelpen, garnalen en vis toe in een gelijkmatige laag en bak in 2 minuten...

Célestines à la Joinville
Uit de categorie vis: met Zout, Bloem en Kreeft

Van bloem, zout, eieren, water, boter en eiwitten op de gewone wijze een flensjesbeslag maken en daarvan heel dunne flensjes bakken. Elk fle...

Ceviche 1 (pikante rauwe vis in 't zuur, Peru)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Uien

Doe de vis in een kom en voeg de wijn en het citroensap toe. Laat het 3 uur op kamertemperatuur staan marineren. Doe de uien in een aparte...

Ceviche 2 (ingemaakte krab)
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Azijn

Ontdoe krabvlees van harde stukjes en doe het in een kom. Tomaat en ui in stukjes erbij. Flink veel koriander fijnhakken + erbij. Marineren...

Ch'ao-yü-pien (gefrituurde visfilets)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de paprika, worteltjes en bamboespruiten in luciferdunne reepjes van ± 4 c...

Chili met kabeljauw
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Snijd de kabeljauwfilet in blokjes en bestrooi deze met wat peper en zout. Maak de uien schoon en snipper deze. Maak de paprika sc...

Chinese garnalen
Uit de categorie vis: met Ham, Prei en Zout

Maak de prei schoon, snijd deze in ringetjes, was ze en laat ze uitlekken op een vergiet. Laat de rozijnen even wellen in een komme...

Chirashi-sushi 1
Uit de categorie vis: met Zalm, Zout en Tofu

Dit is de meest huiselijke soort sushi, ook wel gomoku-sushi genoemd (of bara-sushi). Het aparte van chirashi-sushi is dat u niet telkens ee...

Chirashi-sushi 2
Uit de categorie vis: met Zout, Tofu en Olie

Stoom de rijst in het water met het zout gaar. Verwarm de rijstazijn met de kookwijn of saké en de suiker. Schep de rijst in een houten kui...

Veel voorkomende ingrediënten bij vis