Vis recepten

Over vis

vis recepten

Van de bijna 30.000 soorten vissen wordt een betrekkelijk klein aantal gevangen en bereid als voedsel. Ook andere zeedieren als kreeft, mosselen en inktvis worden wel als 'vis' aangeduid, hoewel deze dieren biologisch geen vissen zijn. Zie voor kreeft als voeding ook kreeft (voedsel). Vis wordt vaak als (onderdeel) van een maaltijd zoals lunch of avondmaaltijd gegeten. Ook eet men visproducten als tussendoortje zoals Hollandse nieuwe, kibbeling of kuit op een toastje. Vis kan worden gebakken, gebraden, gegrild, gestoomd, in de oven worden bereid of op de barbecue worden gelegd. Vis wordt vrijwel nooit rauw gegeten, soorten die niet worden gebakken of gekookt, worden gedroogd, gepekeld of gerookt, wat een conserverende werking heeft.


Overzicht van recepten uit de categorie vis

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie vis.

Toon 101-125 van 1088 recepten
Chow Lung Ha (garnalen met kreeftsaus)
Uit de categorie vis: met Olie, Gember en Sherry

Crack eggs into a bowl and break yolks with a fork, (Don't beat well). Mix together ingredients in Group III and put aside. Have all th...

Chtapodi (octopus in marinade)
Uit de categorie vis: met Zout, Oregano en Knoflook

Was de octopus en doe in een pan met dikke bodem. Doe de deksel erop (GEEN VOCHT ERBIJ!) en breng aan de kook, er komt vanzelf vocht uit. Ko...

Cod's Roe Ramekin (Ierse kabeljauwkuitsoufflé)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Room

Vet 8 soufflévormpjes met boter in. Snij de kuit en meng met paneermeel, kruiden, peterselie en citroensap. Meng dooier en room en giet o...

Compositie van zalm, aubergine en salsa (Brazilië)
Uit de categorie vis: met Zalm, Salsa en Limoen

Snijd voor de salsa de tomaten in stukjes. Halveer de ui, snijd er zeer dunne plakjes van en vermeng die met de tomaat, de fijngehakte kori...

Coquilles in de schelp met prei/morillebouillon
Uit de categorie vis: met Prei, Zout en Olie

Verwarm de oven voor op 200?C. Maak de coquilles schoon, bewaar de baarden en leg het nootje in ijswater. Mak 4 halve schelpen schoon. Breng...

Coquilles, gegratineerde
Uit de categorie vis: met Kaas, Brood en Tomaat

Was de coquilles en verwijder het oranje koraal. Breng de wijn met de majoraan aan de kook en laat de coquilles daarin in ± 5 minuten gaar...

Cozze (Mosselen op z'n Venetiaans)
Uit de categorie vis: met Olie, Citroen en Knoflook

Was de mosselen. Giet een flinke laag olie in een koekenpan die zo ruim is, dat alle mosselen erin passen en kunnen worden omgeschept. Verhi...

Crawfish Étouffé 1
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Uien

Verhit de boter in een grote gietijzeren pan en voeg de olie toe. Fruit ui, selderij en paprika 6-8 minuten. Voeg knoflook toe en fruit 2 mi...

Crawfish Étouffé 2
Uit de categorie vis: met Zout, Uien en Paprika

Snipper de uien, snij de paprika en bleekselderij in stukjes, hak de knoflook fijn, knip de peterselie fijn, snij de bosui in ringetjes. Sm...

Crème des hortillons aux moules
Uit de categorie vis: met Sla, Prei en Zout

Maak de mosselen schoon. Snijd ui en peterselie fijn en doe met de mosselen in een grote pan, voeg wijn, peper en zout toe en kook tot de mo...

Crème van gerookte zalm met venkeljus
Uit de categorie vis: met Zalm, Zout en Melk

Verwijder het groen van de venkelknollen en hak dat zeer fijn. Snijd de knollen overlangs in vieren en pers ze uit in een sapcentrifuge. Doe...

Crème van Hollandse asperges met scholfilet
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Room

Schil de asperges dun en snij het houtige uiteinde eraf. Breng ruim water met zout en 20 g boter aan de kook en kook de asperges in 20 minut...

Creatie van kreeft en kip in heldere kreeftensa...
Uit de categorie vis: met Prei, Zout en Tijm

Creatie van kreeft en kip in een heldere kreeftensaffraansaus Court bouillon trekken op basis van tarbotgraten. 20 minuten laten trekken e...

Creoolse garnalen
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Rijst

Verhit de olie in een grote braadpan met dikke bodem. Voeg de bosui, ui, paprika, knoflook en bleekselderij toe en fruit ze ± 10 minuten...

Creoolse schelvis
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Rijst

Snipper de ui en het teentje knoflook fijn. Ontdoe de bleekselderij van draden, was ze en snijd ze in plakjes. Ontdoe de paprika's van zaa...

Curry met vis, Indiase
Uit de categorie vis: met Vis, Yoghurt en Koriander

Snijd de kabeljauwfilet in blokjes. doe de wortel en de bleekselderij met 1 eetlepel water in een schaal en verhit ze, afgedekt, ? 3 minuten...

Curry met vis, Thaise
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Kokos

Voor de curry met vis dient u over dunne kokosmelk te beschikken. De basis er voor, geperste kokos, is verkrijgbaar onder de namen santen en...

Curry van scampi's, hete
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Sereh

Hak het citroengras in grove stukken. Meng het citroengras, de sjalot, de knoflook, de gember, de koriander, de chilipepers, de peterselie,...

Curry van vis, groene
Uit de categorie vis: met Vis, Olie en Jeruk

Was de vis en verdeel deze in stukjes van 4 cm. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin kort de currypasta, giet de kokosmelk erbij en...

Custard met garnalen, shii-take en kip
Uit de categorie vis: met Zout, Mirin en Gamba

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak 2 dl dashibouillon volgens de aanwijzing op de verpakking en laat afkoelen. Breek de eieren, klop ze lo...

Dadar goeloeng (omeletrolletjes met vis)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Eieren

Dep vis en garnalen droog. Pureer in de keukenmachine vis, garnalen, 1 ei, selderij, zout en peper. Klop 3 eieren los met zout en peper en b...

Dalmatische vis
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Strooi de bloem op een bord. Bestrooi de moten kabeljauw met wat peper en zout en wentel ze dan door de bloem. Maak de uien schoon...

Deense visschotel
Uit de categorie vis: met Vis, Kaas en Citroen

Bestrijk de moten vis aan de onderkant met wat boter en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Smelt in een pan de rest van de bote...

Demi-homard à la purée des haricots verts et be...
Uit de categorie vis: met Zout, Kreeft en Mosterd

Demi-homard à la purée des haricots verts et beurre noisette Kook de kreeften* maximaal 5 minuten (ongeveer 1 minuut per 100 gram) in ru...

Eitjestaart, gerookte
Uit de categorie vis: met Zalm, Zout en Room

De dag voordien: Vermeng de bloem met het water en boter tot u een homogeen geheel bekomt. Voeg er zout aan toe, dek af met een vochtige doe...

Veel voorkomende ingrediënten bij vis