Vis recepten

Over vis

vis recepten

Van de bijna 30.000 soorten vissen wordt een betrekkelijk klein aantal gevangen en bereid als voedsel. Ook andere zeedieren als kreeft, mosselen en inktvis worden wel als 'vis' aangeduid, hoewel deze dieren biologisch geen vissen zijn. Zie voor kreeft als voeding ook kreeft (voedsel). Vis wordt vaak als (onderdeel) van een maaltijd zoals lunch of avondmaaltijd gegeten. Ook eet men visproducten als tussendoortje zoals Hollandse nieuwe, kibbeling of kuit op een toastje. Vis kan worden gebakken, gebraden, gegrild, gestoomd, in de oven worden bereid of op de barbecue worden gelegd. Vis wordt vrijwel nooit rauw gegeten, soorten die niet worden gebakken of gekookt, worden gedroogd, gepekeld of gerookt, wat een conserverende werking heeft.


Overzicht van recepten uit de categorie vis

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie vis.

Toon 126-150 van 1088 recepten
El kefta (Siberische zomerschotel)
Uit de categorie vis: met Zout, Kervel en Komijn

Meng het vlees met de peterselie en 1/2 eetlepel kervel. Maak balletjes van het vlees. Doe de rest van de ingrediënten in een schotel en ko...

Elft in folie, gevuld
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Sjalotjes

Maak de elft schoon door hem via de kieuwen leeg te halen. Spoel de vis goed schoon en maak droog. Snij de elft op de rug open en verwijder...

Elft, geroosterd
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Spoel de elft goed af onder stromend water en maak droog met keukenpapier. Bestrijk met olie en rooster onder een niet al te hete grill goud...

Empanada con pescado y cilantro (visvulling)
Uit de categorie vis: met Vis, Olie en Kervel

Verhit in een koekepan de olie en bak daarin de vis in ± 5 minuten gaar. Prak de vis dan goed fijn. Voeg de tomaat, olijven, doperwten,...

Encornets farcis (pijlinktvis uit Languedoc)
Uit de categorie vis: met Zout, Melk en Bloem

Spoel 4 pijlinktvissen à 250 g en snij de tentakels fijn. Bak een gehakt ui in olijfolie zacht, bak de tentakels 5 minuten, doe er 500 g t...

Escabèche, gouden
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Bak de uien in 2 eetlepels olie ± 2 minuten. Roer er de komijn en chilisnippers door en bak ze ± 45 seconden mee. Voeg de paprika toe en b...

Espada B'Noua (Marokkaanse gebakken vissteaks)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Rijst

De stukken vis half ontdooien, met zout bestrooien en 10 minuten laten intrekken. De helft van de boter in een koekenpan verhitten en daarin...

Fettucine Verdi di mare (fettucine met garnalen)
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Salsa

Kook de fettucine in ruim kokend water met zout in ± 4 minuten beetgaar en laat uitlekken. Bak de knoflook, rode peper en tomaat ± 5 minut...

Fiesta kabeljauw
Uit de categorie vis: met Zout, Kaas en Brood

Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukj...

Filetes de pescado con coco
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Rijst

Spoel de visfilets onder de koude kraan af en dep ze droog. Besprenkel ze met limoensap en strooi er zout, peper en oregano over. Laat ze...

Filetes de pescado con coco (vis in kokosmelk)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Verwijder de pitjes van de tomaat en snij fijn. Spoel de vis af onder water en dep droog. Besprenkel met limoensap en strooi er zout, peper...

Filetti di Sogliola in Carpione (tongfilet)
Uit de categorie vis: met Zout, Wijnazijn en Pijnboompitten

Leg 4 tongfilets in een schaal. Strooi 25 g pijnboompitten, 25 g gewelde sultanarozijnen en een gehakt ui erover. Zet net onder witte wijnaz...

Firin na mezit (schelvis uit de oven)
Uit de categorie vis: met Zout, Rijst en Eieren

Was de schelvisfilets, droog ze en bestrooi ze met peper en zout. Meng de rijst, de eieren, peper en zout door elkaar, doe dit mengsel in ee...

Fish Tobermory (Schotland, visfilet op spinazie)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Kaas

Druk de spinazie uit in een doek en hak fijn. Smelt de boter in een pan, doe de spinazie, zout, peper en nootmuskaat in een pan en stoof op...

Fisherman’s stew
Uit de categorie vis: met Zout, Kaas en Tijm

Was de citroen en snijdt deze in dunne plakjes. Vet een ovenschaal in en leg hierin de kabeljauwfilets en bestrooi ze met wat peper...

Forel in "Escabeche"
Uit de categorie vis: met Vis, Olie en Azijn

Wentel de forel in bloem en bak tot goudbruin in de olie. Leg de forel in glas, aardwerk of porselein diepe schaal waar ongeveer passen de f...

Forel in Bourgogne (Luxemburg)
Uit de categorie vis: met Vis, Bloem en Citroen

Boter en fijngehakte sjalotten in de pan doen. Boter laten smelten, sjalotten mogen niet bruin worden. Gesneden champignons toevoegen en la...

Forel met amandelen
Uit de categorie vis: met Zout, Melk en Bloem

Boen de citroen schoon en snijd deze in plakjes. Giet de melk in een schaal en strooi de bloem op een bord. Wentel de forellen eer...

Forel met amandelen, gebakken
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Bloem

Spoel de vissen af onder stromend water en dep met keukenpapier droog. Wrijf de binnenkant heel licht in met zout en peper. Scheo wat zout e...

Forel met appelsalade, gerookte
Uit de categorie vis: met Sla, Zout en Room

Bereiden: Halveer de goed gewassen appels in de lengte en verwijder het klokhuis. Dek van beide soorten een helft meteen strak af met gladfo...

forel met basilicum en olijvenjus, gegrilld
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Strooi zout en peper in de buikholte van de forel. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en leg in elke visbuik ca.4 blaadjes. Bestrijk...

Forel met champignons, gebakken
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Bloem

Spoel de forellen af met stromend water en maak droog met keukenpapier. Besprenkel daarna van binnen en van buiten met citroensap. Laat de v...

Forel met warme basilicumolie, gegrilld
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Houd enkele basilicumblaadjes achter voor garnering, knip de rest in grove stukken. Verwarm in een steelpan de olie (houd 1 lepel achter) en...

Forel op Julia's wijze
Uit de categorie vis: met Vis, Prei en Bier

Pocheer de forellen blauw, laat de koppen aan de vis. Spoel noch ontschub de forellen (de slijmhuid mag niet worden beschadigd). Kerf de vis...

Forel op z’n Boheems
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Bloem

Zout de forellen, haal ze door de bloem en bak ze aan beide kanten goudbruin aan in de hete olie. Laat ze gaar worden in de oven (10 minuten...

Veel voorkomende ingrediënten bij vis