Vis recepten

Over vis

vis recepten

Van de bijna 30.000 soorten vissen wordt een betrekkelijk klein aantal gevangen en bereid als voedsel. Ook andere zeedieren als kreeft, mosselen en inktvis worden wel als 'vis' aangeduid, hoewel deze dieren biologisch geen vissen zijn. Zie voor kreeft als voeding ook kreeft (voedsel). Vis wordt vaak als (onderdeel) van een maaltijd zoals lunch of avondmaaltijd gegeten. Ook eet men visproducten als tussendoortje zoals Hollandse nieuwe, kibbeling of kuit op een toastje. Vis kan worden gebakken, gebraden, gegrild, gestoomd, in de oven worden bereid of op de barbecue worden gelegd. Vis wordt vrijwel nooit rauw gegeten, soorten die niet worden gebakken of gekookt, worden gedroogd, gepekeld of gerookt, wat een conserverende werking heeft.


Overzicht van recepten uit de categorie vis

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie vis.

Toon 151-175 van 1088 recepten
Forel, gebakken
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Melk

Snijd de koppen van de forellen af, maak de vis schoon, was en knip de vinnen bij. Bestrooi de vis met zout, laat 15 minuten staan, droog de...

Forel, gebakken gevulde
Uit de categorie vis: met Vis, Miso en Olie

Verwarm de oven voor op 200°C. Controleer of de koppen en staarten nog aan de vissen zitten. Scheur 4 ruime vellen aluminiumfolie af en bes...

Forel, gemarineerd
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Tijm

Verwarm de oven voor tot 190C. Snijd de wortelen en de ui in dunne schijfjes. Maak de forellen schoon en wrijf ze in met wat zout. Verhit de...

Forel, gerookte, met mierikswortelroom
Uit de categorie vis: met Zout, Room en Dille

Klop de roomkaas en de room met een handmixer luchtig. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en doe het in een spuitzak met een grove...

Forel, geroosterd en gevuld
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Indien de rivierkreeftjes rauw zijn: kook ze 2 minuten in 5 liter water met wat zout, spoel ze onder koud water af en pel de staartjes. Hak...

Forel, gevuld
Uit de categorie vis: met Vis, Ham en Zout

Ontgraat 6 Forellen langs de rugzijde en kruid ze. Bereid een vulling van fijngeplette wijting in room, vermengd met enkele blokjes magere h...

Forel, gevuld (stuffed trout) uit de VS
Uit de categorie vis: met Zout, Room en Rijst

Verwarm de oven voor op 200°. Beleg een vuurvaste schaal met een dubbele laag alufolie, laat de folie iets uitsteken. Besmeer de folie met...

Forel, Vlaamse Ardennen-
Uit de categorie vis: met Zout, Bier en Room

Wrijf de forellen in met zout en spoel ze zeer goed na. Snijd de ui en de bleekselderstengels in kleine blokjes en de wortel in bloemvorm. L...

Forellen, gevuld
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Uien

Maak de forellen schoon en was ze voorzichtig en zorgvuldig. Zout ze een klein beetje. Snijd de uien en de schoongemaakte paprikaés in klei...

Forelmousse, gerookte, met sinaasappel
Uit de categorie vis: met Room, Veldsla en Sinaasappelen

Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang hierbij het sap op. Pureer de forel met 1 eetlepel sinaasappelsap...

Fricassée á la bière
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Bier

Spoel de vis onder koud stromend water, maak de filets met keukenpapier droog en snijd ze in 12 gelijke stukken. Wrijf de stukken vis met li...

Frikadel oedang (garnalenballetjes)
Uit de categorie vis: met Sla, Zout en Olie

Haal de korstjes van het brood en week het een klein beetje. Hak de garnalen niet te fijn en vermeng ze met het brood. Splits 1 ei en houd h...

Frogmore Stew (garnalen, worst en mais)
Uit de categorie vis: met Bier, Selderij en Cajunkruiden

Snij de mais in stukken van 7-8 cm. Snij de bleekselderij in stukken van 2-3 cm. Snij de worst in stukken van 2-3 cm. Breng water en bier a...

Fung-wei-hsia (gefrituurde garnalen)
Uit de categorie vis: met Zout, Rijst en Bloem

Roer de bloem met het ei en het zout tot een glad beslag en verdun dit met 3 eetlepels water. Bak zout en peper in een droge koekenpan onder...

Ga Ja Mi Chun (Knisperende vishapjes)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Soja

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en hak ze daarna grof. Bestrooi de vis met zout. Klop de eieren los. Wentel de v...

Gaeng Gari Goong (kreeft en garnalen sambal)
Uit de categorie vis: met Olie, Pepers en Sambal

Verwijder voorzichtig al het krabvlees en snijd het in plakjes. Pel de garnalen en snijd ze in de lengte doormidden. Hak de peper in stukken...

Gaeng Khiaw Waan Goong (groene sambal & garnalen)
Uit de categorie vis: met Olie, Sereh en Gember

Pel en was de garnalen, laat ze uitdruipen en zet ze apart. Hak de sjalotten, de knoflook, de gember, de korianderwortels, de pepers en het...

Gaeng Kua Sapparod (garnalen-ananascurry)
Uit de categorie vis: met Ananas, Suiker en Nam Pla

Meng alle ingrediënten behalve de garnalen en breng ze aan de kook. Voeg de garnalen toe, breng opnieuw aan de kook en laat 3 minuten sudde...

Gamba met spinazie, basilicum en schorseneren
Uit de categorie vis: met Zout, Room en Tijm

Basilicumolie Spoel de basilicum af met koud water. Laat in de blender samen met de olie en knoflook 2 minuten draaien. Pel de gamba's b...

Gamba's escarienne
Uit de categorie vis: met Room, Gamba en Cognac

Wrijf de gepelde gamba's in met de escariennekruiden en laat dit 15 minuten inwerken. Smelt de boter in de pan en bak de gamba's...

Gamba's in oestersaus, gebakken (Suriname)
Uit de categorie vis: met Olie, Gamba en Gember

Pel de gamba's, snij ze op de rug open en verwijder de zwarte darm. Leg in een marinade van gember, peper, in vieren gesneden ui en knof...

Gamba's met charmoula in fillodeeg
Uit de categorie vis: met Kaas, Gamba en Komijn

Pureer de ingrediënten voor de charmoula. Verwarm de oven voor op 200 C. Bestrijk de gamba's met de charmoula. Leg op elk stukje deeg e...

Gamba's met feta
Uit de categorie vis: met Kaas, Feta en Olie

Verhit de olie en laat de ui en knoflook in ± 5 minuten zachtjes bakken zonder te kleuren. Roer de tomaten, peterselie, oregano en eventuee...

Gamba's met feta, Griekse
Uit de categorie vis: met Zout, Tijm en Olie

Pel de ui en snijd hem in ringen. Ontvel de tomaten in kokend water en snijd ze in kleine stukjes. Pel en snipper de teentjes knoflook. Snij...

Gamba's met gebakken rijst, Oosters
Uit de categorie vis: met Olie, Rijst en Curry

De gesnipperde ui met de in plakjes gesneden champignons 2 minuten bakken in 2 lepels olie. De rijst erbij en nog 1 minuutje meebakken. Roer...

Veel voorkomende ingrediënten bij vis