Vis recepten

Over vis

vis recepten

Van de bijna 30.000 soorten vissen wordt een betrekkelijk klein aantal gevangen en bereid als voedsel. Ook andere zeedieren als kreeft, mosselen en inktvis worden wel als 'vis' aangeduid, hoewel deze dieren biologisch geen vissen zijn. Zie voor kreeft als voeding ook kreeft (voedsel). Vis wordt vaak als (onderdeel) van een maaltijd zoals lunch of avondmaaltijd gegeten. Ook eet men visproducten als tussendoortje zoals Hollandse nieuwe, kibbeling of kuit op een toastje. Vis kan worden gebakken, gebraden, gegrild, gestoomd, in de oven worden bereid of op de barbecue worden gelegd. Vis wordt vrijwel nooit rauw gegeten, soorten die niet worden gebakken of gekookt, worden gedroogd, gepekeld of gerookt, wat een conserverende werking heeft.


Overzicht van recepten uit de categorie vis

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie vis.

Toon 176-200 van 1088 recepten
Gamba's met gekruide tomatensaus, geconfijte
Uit de categorie vis: met Zout, Tijm en Olie

Pel de garnalen en verwijder aan de rugkant de zwarte darmstreng. Doe de garnalen in een kleine pan en giet er zoveel olie op dat ze net bed...

Gamba's naturel
Uit de categorie vis: met Prei, Olie en Gamba

Verhit in een wok op hoog vuur een scheut olijfolie (olijfolie is tot 225 C te verwarmen, waardoor het vlees snel wordt verhit en minder vet...

Gamba's op een bedje van sojascheuten
Uit de categorie vis: met Gamba, Gember en Gember

Pel de gamba's, maar laat de staartvin eraan en schik ze naast elkaar in een schaal. Pers 2 limoenen uit. Schil en snipper de gember. Me...

Gamba's, Cajun
Uit de categorie vis: met Olie, Gamba en Limoen

Laat de gamba's een paar uur marineren in een mengsel van limoensap, chili-olie, seafood-cajunkruiden (van Prudhomme, te koop bij deli...

Gamba's in preiblad
Uit de categorie vis: met Olie, Azijn en Gamba

Voor de saus: 1 dl azijn 1 eetlepel suiker 5 cm verse fijngehakte gemberwortel 11/2 dl kokosmelk (santen, toko) 4 lente-uitjes in dunne...

Garithes me feta (Gebakken garnalen met feta)
Uit de categorie vis: met Zout, Kaas en Olie

Pel de uien en snijd ze in plakken. Schenk kokend water op de tomaten, laat ze even staan en spoel ze dan met koud water af. Pel de tomaten...

Garithes me saltsa (garnalen in wijnsaus)
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Uien

Verhit de olie in een koekenpan, doe de uien erbij en fruit ze in 3 minuten goudgeel. Doe de tomaten erbij en bak die ook 3 minuten. Voeg de...

Garnalen 1, pikant (warm)
Uit de categorie vis: met Zout, Soja en Olie

De garnalen over de lengte insnijden. Het darmkanaaltje verwijderen en ze onder koud water afspoelen. 1 Theelepel zout, 1/2 theelepel witte...

Garnalen asem garem, gebraden
Uit de categorie vis: met Asem, Zout en Olie

Maak de asem aan met het gezouten water tot een papje. Wrijf er de garnalen door en bak die in hete olie lichtbruin....

Garnalen à la plancha, gebakken
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Brood

Koken a la plancha is heel snel bakken op een hete, met olie ingevette plaat. Voor schaal- en schelpdieren is deze bereidingswijze ideaal, o...

Garnalen à la Roepie
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Azijn

Spoel de garnalen af, doe in het laatste water een scheut azijn of schijf citroen voor een betere lucht. Leg dan de garnalen in de olie met...

Garnalen in kerriesaus
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Kerrie

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook 3 minuten. Voeg de fijngehakte rode peper...

Garnalen in tomatensaus
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Bloem

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. Voeg de stukjes tomaat en de fijngehakte peterselie toe. Draai de...

Garnalen in amandelsaus uit argentinië
Uit de categorie vis: met Zout, Kaas en Room

Breng het water en de wijn aan de kook in een sauspan. Voeg de garnalen en St. Jacobsschelpen eraan toe en laat ze 3 minuten met het deksel...

Garnalen in een currysaus, grote
Uit de categorie vis: met Zout, Room en Olie

Pel en snipper het sjalotje en fruit deze in een scheutje water. Voeg de kerrie en de slagroom toe. Breng op smaak met zout en peper en even...

Garnalen in gele curry, Thais
Uit de categorie vis: met Zout, Curry en Pepers

Verhit in een wok 4 dl kokosmelk, roer er 1 eetlepel gele Thaise currypasta (zakje of pot), 2 rode pepers in dunne reepjes, 2 eetlepels viss...

Garnalen in kerrie - kokossaus
Uit de categorie vis: met Zout, Rijst en Bloem

Verhit de boter in een pan en fruit hierin het kerriepoeder eventjes. Roer dan de bloem er door en giet er beetje voor beetje de ko...

Garnalen in kerriesaus uit peru
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Kerrie

Maak de olie heet in een koekenpan en bak de garnalen 5 minuten aan beide kanten. Draai de vlam lager en voeg de geperste knoflook, rode pe...

Garnalen in wijnsaus uit Chili, grote
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Azijn

Doe de wijn, azijn, mosterd, mierikswortel, ketchup, knoflook, zout, cayennepeper en olie in een mixer en klop het tot een gladde saus. Do...

Garnalen met erwtjes en abalone, roerbak-
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Uien

Snijd de kip en abalone in zeer kleine stukjes. Sprenkel de maïzena en 1/4 theelepel zout over de kip en wrijf dit in het vlees. Week de pa...

Garnalen met hete saus, gestoomd
Uit de categorie vis: met Zout, Munt en Suiker

Maak eerst de saus door alle ingrediënten voor de saus te vermengen. Roer goed, dek de schaal af met folie en laat de saus minstens 1 uur o...

Garnalen met varkensvlees, tomaten en taugé
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Tomaat

Verhit de olie in een wok en bak de knoflookplakjes knapperig en goudbruin. Schep ze uit de wok en laat ze op keukenpapier uitlekken en af k...

Garnalen met walnoot, gebakken
Uit de categorie vis: met Zout, Melk en Olie

Peel shrimp, leaving tails intact; devein, if desired. Combine flour, salt, and pepper; stir well. Combine milk and eggs; stir well. Dip...

Garnalen, Cajun
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Pepers

Pel de garnalen, maar laat het staartje zitten. Bak in de olie de knoflook en de peper ± 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak ze ±...

Garnalen, Creools
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Zeewier

Verwijder van de garnalen de kop en (met een speld) het zwarte darmpje. Laat de schaal en de staart zitten. Vermeng de ingrediënten voor...

Veel voorkomende ingrediënten bij vis